Black pepper beef met sesamrijst
- Door Judith Pagrach
- Chinees
- voor 2 personen
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten


Black pepper beef met sesamrijst
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- Voor de marinade:
- 1 el sojasaus
- 1 el arachideolie
- 1 tl oestersaus
- 1 tl worcestersaus
- 1 tl mirin
- 1/2 tl maïzena
- 1/2 tl sesamolie
- 1/2 tl bruine suiker (of kokosbloesemsuiker)
- Overige ingrediënten
- 300 gram biefstuk (in reepjes gesneden)
- 2 rode paprika (in kleine blokjes gesneden)
- 1 groene paprika (in kleine blokjes gesneden)
- 3 bosuien (in dunne ringen gesneden)
- 1 teentje knoflook
- 2.5 cm verse gember (in dunne reepjes)
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 150 gram pandanrijst
- 1 tl sesamzaad
- 1 tl sesamolie
- scheutje arachideolie om in te bakken
Benodigdheden
- wok
- pan om de rijst in te koken
- knoflookpers
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet dit over het vlees heen.
- Laat dit 15 minuten intrekken.
- Kook intussen de rijst gaar. Giet eventueel af, draai het vuur uit en laat met de deksel op de pan staan.
- Zet de wok op hoog vuur en laat deze goed heet worden.
- Bak de biefstukreepjes kort, zodat alleen de buitenkant bruin is. De binnenkant is als het goed is nog rood. Giet nu het geheel (de biefstukreepjes inclusief de saus) even in een apart kommetje.
- Giet weer wat olie in de wok en bak kort de groenten (inclusief 2/3 van de bosuien), samen met de gember, geperste knoflook en zwarte peper. Voeg na 1-2 minuten de biefstukreepjes weer toe en bak deze gaar.
- Intussen schep je de resterende bosuiringetjes, sesamzaadjes en sesamolie door de rijst heen.
- Serveer de rijst samen met de black pepper beef!