Quick & easy: kabeljauw met tomatensalsa
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
De eerste keer maakte Jerôme dit gerecht. Ik wilde het meteen opschrijven, maar het kwam er niet van. En toen was ik eigenlijk vergeten hoe 'ie het nou precies had gemaakt. Dus maakte ik zelf deze kabeljauw met tomatensalsa nog maar eens. Zoals het mij dan betaamt, toch wel met een lichte eigen draai. Dit maaltje is lekker licht en past goed bij couscous of bijvoorbeeld gebakken (zoete) aardappeltjes. Of zelfs pasta.
Quick & easy: kabeljauw met tomatensalsa
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 kabeljauwfilets
- 4 trostomaten
- 1 teentje knoflook
- 100 ml droge witte wijn
- snufje zeezout
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
Instructies
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en pers het teentje knoflook uit. Doe dit samen in een bakje en zet apart.
- Verwarm een koekepan en giet er een klein beetje olie in. Voeg de vis toe en bak aan 1 kant.
- Doe nu de tomatensalsa erbij in de pan samen met het zout en de wijn. Keer de vis om en zet het vuur laag. Bak nog ongeveer 3 minuten, totdat de vis gaar is.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 336 | Calorieën uit vetten 89 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen