Quick & easy: kabeljauw met tomatensalsa

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De eerste keer maakte Jerôme dit gerecht. Ik wilde het meteen opschrijven, maar het kwam er niet van. En toen was ik eigenlijk vergeten hoe 'ie het nou precies had gemaakt. Dus maakte ik zelf deze kabeljauw met tomatensalsa nog maar eens. Zoals het mij dan betaamt, toch wel met een lichte eigen draai. Dit maaltje is lekker licht en past goed bij couscous of bijvoorbeeld gebakken (zoete) aardappeltjes. Of zelfs pasta.

Quick & easy: kabeljauw met tomatensalsa

Quick & easy: kabeljauw met tomatensalsa

  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 4 trostomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml droge witte wijn
  • snufje zeezout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd de tomaten in kleine blokjes en pers het teentje knoflook uit. Doe dit samen in een bakje en zet apart.
  2. Verwarm een koekepan en giet er een klein beetje olie in. Voeg de vis toe en bak aan 1 kant.
  3. Doe nu de tomatensalsa erbij in de pan samen met het zout en de wijn. Keer de vis om en zet het vuur laag. Bak nog ongeveer 3 minuten, totdat de vis gaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *