Quick & easy: kabeljauw met tomatensalsa

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Quick & easy: kabeljauw met tomatensalsa

De eerste keer maakte Jerôme dit gerecht. Ik wilde het meteen opschrijven, maar het kwam er niet van. En toen was ik eigenlijk vergeten hoe 'ie het nou precies had gemaakt. Dus maakte ik zelf deze kabeljauw met tomatensalsa nog maar eens. Zoals het mij dan betaamt, toch wel met een lichte eigen draai. Dit maaltje is lekker licht en past goed bij couscous of bijvoorbeeld gebakken (zoete) aardappeltjes. Of zelfs pasta.

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 4 trostomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml droge witte wijn
  • snufje zeezout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd de tomaten in kleine blokjes en pers het teentje knoflook uit. Doe dit samen in een bakje en zet apart.
  2. Verwarm een koekepan en giet er een klein beetje olie in. Voeg de vis toe en bak aan 1 kant.
  3. Doe nu de tomatensalsa erbij in de pan samen met het zout en de wijn. Keer de vis om en zet het vuur laag. Bak nog ongeveer 3 minuten, totdat de vis gaar is.
5 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *