Kip adobo (Filipijnse kip)
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten
Zo'n 8 jaar geleden was ik op de Filipijnen. Als je nog een mooie reisbestemming zoekt, kan ik je die zeker aanraden. Want naast prachtige natuur, vriendelijke mensen en lekker weer, is ook het eten nog eens heel lekker. Toegeven, sommige gerechten waren wel erg gek en ook het live slachten van de kippen op de markt was misschien wat shocking, maar de kip adobo, avocadoijs en de enseimadas waren erg lekker! Kip adobo is kip die in een zure marinade wordt gekookt. Je kunt het daarna zo eten, of je kunt de kip nog even onder de grill leggen en de saus inkoken met een schepje suiker. Dat laatste heb ik gedaan en met succes! Wat mij betreft smaakt het net zoals de kip adobo op de Filipijnen. En dat avocadoijs? Dat gaat er zeker nog eens komen!
Kip adobo (Filipijnse kip)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kippendijfilet
- 120 ml sojasaus
- 120 ml witte azijn
- 240 ml water
- 2 teentjes knoflook
- 2 laurierbladeren
- 5 peperkorrels
- 1 tl bruine suiker
Benodigdheden
- soeppan
- ovenschaal
- afsluitbare kom
Instructies
- Pers de knoflook uit en meng met de sojasaus, witte azijn, peper en laurierbladeren.
- Leg de kip in een afsluitbare kom en giet hier de marinade in. Laat een uur intrekken in de koelkast.
- Zet een pan op hoog vuur en doe hier de complete inhoud van de kom bij. Giet ook het water erbij en laat circa. 10 minuten koken.
- Haal de kip uit de pan en laat het vocht inkoken tot je ongeveer de helft van het vocht over hebt.
- Doe de kip in een ovenschaal en leg deze nog 3 minuten onder de grill.
- Serveer met gestoomde witte rijst!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 391 | Calorieën uit vetten 236 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 25g, Waarvan | 39% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 34% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Klinkt interessant maar vooral heél erg lekker!
Adobo manok (kip) wordt nooit maar dan ook echt nooit (!) met kippendijfilet gemaakt. Helaas geen authentiek recept.
Mijn Filipijnse vriendin zegt dat je elk deel van de kip kan gebruiken, afhankelijk welk deel je lekker vindt dus ook de dij. En zij werkt als kok, ergo, wel een authentiek recept.
Wat leuk! Ik vind het inderdaad lekker om met kippendijen te maken :-).
Mijn schoonzusje uit de Filipijnen, doet er i.p.v. suiker ananassap in en ook nog gember, ui en aardappelen en doet de kip niet marineren van te voren.
Leuk alternatief. Er zullen vast veel verschillende manieren en recepten zijn. Onze Filipijnse vrienden maken het op de manier zoals in het recept beschreven staat.
Mijn schoonzusje uit de Filipijnen ook, dus dat zou wel eens het echte recept kunnen zijn.
ik heb het gemaakt, het is heerlijk (vind mijn zoon ook) maar als kok zijnde heb ik het enigzin’s aangepast,
ik heb citroensap gebruikt i.p.v. azijn en heb geen suiker toegevoegd,mijn vriendin in de philipijnen vond dat een goed idee van mij
Hmmmm, ik heb er zin in en wil het graag bereiden
want mijn vrouw haar advies wil ik heel graag volgen ze vind het een heerlijk gerecht met rijst
ik leef 6 maanden in de filipijnen perjaar, en kook zelf ook de gerechten daar, of mijn vriendin kookt ook graag. het is overheerlijk maar toch in nederland beetje moeilijker te maken gezien de kruiden toch anders zijn
Mijn filippijnse vriendinnen zeggen allemaal dat het heerlijk is, vooral met lekkere volle dijen, hahaha