Kip adobo (Filipijnse kip)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zo'n 8 jaar geleden was ik op de Filipijnen. Als je nog een mooie reisbestemming zoekt,  kan ik je die zeker aanraden. Want naast prachtige natuur, vriendelijke mensen en lekker weer, is ook het eten nog eens heel lekker. Toegeven, sommige gerechten waren wel erg gek en ook het live slachten van de kippen op de markt was misschien wat shocking, maar de kip adobo, avocadoijs en de enseimadas waren erg lekker! Kip adobo is kip die in een zure marinade wordt gekookt. Je kunt het daarna zo eten, of je kunt de kip nog even onder de grill leggen en de saus inkoken met een schepje suiker. Dat laatste heb ik gedaan en met succes! Wat mij betreft smaakt het net zoals de kip adobo op de Filipijnen. En dat avocadoijs? Dat gaat er zeker nog eens komen!

Kip adobo (Filipijnse kip)

Kip adobo (Filipijnse kip)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kippendijfilet
  • 120 ml sojasaus
  • 120 ml witte azijn
  • 240 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierbladeren
  • 5 peperkorrels
  • 1 tl bruine suiker

Benodigdheden

  1. soeppan
  2. ovenschaal
  3. afsluitbare kom

Instructies

  1. Pers de knoflook uit en meng met de sojasaus, witte azijn, peper en laurierbladeren.
  2. Leg de kip in een afsluitbare kom en giet hier de marinade in. Laat een uur intrekken in de koelkast.
  3. Zet een pan op hoog vuur en doe hier de complete inhoud van de kom bij. Giet ook het water erbij en laat circa. 10 minuten koken.
  4. Haal de kip uit de pan en laat het vocht inkoken tot je ongeveer de helft van het vocht over hebt.
  5. Doe de kip in een ovenschaal en leg deze nog 3 minuten onder de grill.
  6. Serveer met gestoomde witte rijst!

11 reacties op “Kip adobo (Filipijnse kip)

  • Lisa

    Adobo manok (kip) wordt nooit maar dan ook echt nooit (!) met kippendijfilet gemaakt. Helaas geen authentiek recept.

    Beantwoorden
  • Rianne

    Mijn schoonzusje uit de Filipijnen, doet er i.p.v. suiker ananassap in en ook nog gember, ui en aardappelen en doet de kip niet marineren van te voren.

    Beantwoorden
  • Joost

    ik heb het gemaakt, het is heerlijk (vind mijn zoon ook) maar als kok zijnde heb ik het enigzin’s aangepast,
    ik heb citroensap gebruikt i.p.v. azijn en heb geen suiker toegevoegd,mijn vriendin in de philipijnen vond dat een goed idee van mij

    Beantwoorden
  • Filipi

    Hmmmm, ik heb er zin in en wil het graag bereiden
    want mijn vrouw haar advies wil ik heel graag volgen ze vind het een heerlijk gerecht met rijst

    Beantwoorden
  • Lammert

    ik leef 6 maanden in de filipijnen perjaar, en kook zelf ook de gerechten daar, of mijn vriendin kookt ook graag. het is overheerlijk maar toch in nederland beetje moeilijker te maken gezien de kruiden toch anders zijn

    Beantwoorden
  • Hugo Kruijt

    Mijn filippijnse vriendinnen zeggen allemaal dat het heerlijk is, vooral met lekkere volle dijen, hahaha

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *