Amandelkoekjes met een Arabisch tintje

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

"Life is short, eat dessert first."

Voor de gelegenheid een erg passende quote. Soms bereiken je van die berichten die je even wakker schudden. Ursula was de blogster achter Miss Fromage en is afgelopen maand plotseling overleden. Ik kende haar niet in real life, maar wel digitaal. Ursula was ook foodblogster en niet veel ouder dan ik. Als tribute aan haar, haar Arabische amandelkoekjes die ik maakte als afsluiter voor een Marokkaans diner voor mijn ouders. Mijn moeder vond ze er zo lekker uitzien dat ze er al eentje at voor ik de foto nog had gemaakt :). Ik heb me bijna keurig aan het recept gehouden, slechts twee dingen deed ik anders: ik gebruikte amandelmeel in plaats van zelf amandelen te malen en ik gebruikte bruine rietsuiker. Dit zorgde voor een gekarameliseerde smaak. Dus jongens, pluk de dag, vier het leven! Ik neem nog een koekje, op Ursula.

Amandelkoekjes met een Arabisch tintje

Amandelkoekjes met een Arabisch tintje

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel (of maal zelf 250 gram blanke amandelen)
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 eidooier
  • 1 tl oranjebloesemwater
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • Ter garnering:
  • 1 el poedersuiker
  • handje amandelen

Benodigdheden

  1. bakplaat met bakpapier bekleed

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Meng de amandelmeel, suiker, citroenrasp, eidooier, oranjebloesemwater, bakpoeder en zout tot een deeg.
  3. Vorm met je handen bolletjes ter grootte van een walnoot.
  4. Rol de bolletjes door de poedersuiker en druk in elk van de bolletjes een amandel.
  5. Bak gedurende 15 à 20 minuten gaar.
  6. Laat ze afkoelen op een draadrek.

4 reacties op “Amandelkoekjes met een Arabisch tintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *