Amandelkoekjes met een Arabisch tintje

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Amandelkoekjes met een Arabisch tintje

"Life is short, eat dessert first."Voor de gelegenheid een erg passende quote. Soms bereiken je van die berichten die je even wakker schudden. Ursula was de blogster achter Miss Fromage en is afgelopen maand plotseling overleden. Ik kende haar niet in real life, maar wel digitaal. Ursula was ook foodblogster en niet veel ouder dan ik. Als tribute aan haar, haar Arabische amandelkoekjes die ik maakte als afsluiter voor een Marokkaans diner voor mijn ouders. Mijn moeder vond ze er zo lekker uitzien dat ze er al eentje at voor ik de foto nog had gemaakt :). Ik heb me bijna keurig aan het recept gehouden, slechts twee dingen deed ik anders: ik gebruikte amandelmeel in plaats van zelf amandelen te malen en ik gebruikte bruine rietsuiker. Dit zorgde voor een gekarameliseerde smaak. Dus jongens, pluk de dag, vier het leven! Ik neem nog een koekje, op Ursula.

Ingrediënten

  • 250 gram
  • amandelmeel
  • (of maal zelf 250 gram blanke amandelen)
  • 125 gram
  • witte basterdsuiker
  • rasp van 1/2
  • citroen
  • 1
  • eidooier
  • 1 tl
  • oranjebloesemwater
  • 1/2 tl
  • bakpoeder
  • snufje
  • zout
  • Ter garnering:
  • 1 el
  • poedersuiker
  • handje amandelen

Benodigdheden

  1. bakplaat met bakpapier bekleed

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Meng de amandelmeel, suiker, citroenrasp, eidooier, oranjebloesemwater, bakpoeder en zout tot een deeg.
  3. Vorm met je handen bolletjes ter grootte van een walnoot.
  4. Rol de bolletjes door de poedersuiker en druk in elk van de bolletjes een amandel.
  5. Bak gedurende 15 à 20 minuten gaar.
  6. Laat ze afkoelen op een draadrek.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

4 responses to “Amandelkoekjes met een Arabisch tintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *