Kippastei van Jamie Oliver met champignons (Chicken pie)
- Door Judith Pagrach
- Brits
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Zoals je eerder hebt kunnen lezen was ik 1.5 week geleden jarig. Helaas lag ik de hele dag ziek op bed, omdat ik een fikse keelontsteking had. Gelukkig maakten we van een nood een deugd. In plaats van uit eten kookte Jerôme die avond voor me. Aangezien ik geen zin had in poespas, had ik een lekkere 'pie' aangevraagd, voor mij ultiem comfort food.
Het werd deze 'pie' van Jamie Oliver. Oftewel een pastei met kip, champignons en bosui. Heel erg makkelijk te maken, erg smakelijk en perfect comfort food dus! Het recept is afkomstig uit Jamie's 30 minute meals, dus zoals dat al impliceert een gerecht wat je in een half uurtje op tafel zet! Uiteraard hebben we het een klein beetje naar eigen inzicht getweakt en delen dus onze variant van het gerecht hier.
Ik ben benieuwd of jullie ook een bepaalde type comfort food hebben? Wat eet jij het liefste als je ziek bent of als het buiten koud en guur is? Laat het weten in de comments!
Kippastei van Jamie Oliver met champignons (Chicken pie)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 200 gram champignons (in dunne plakjes gesneden)
- 2 kipfilets (in blokjes gesneden)
- 3 bosuien (in dunne ringen gesneden)
- 2 laurierbladeren
- 2 takjes tijm
- 1 el mosterd
- 1 el bloem
- 1/4 tl nootmuskaat
- 2 el crème fraîche
- 1 el olijfolie
- 1 el roomboter
- 300 ml kippenbouillon (ik gebruikte gewoon een bouillonblokje met kokend water)
- 1 ei (losgeklopt)
Benodigdheden
- koekenpan
- ovenschaal van circa 20 x 25 cm
Instructies
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan. Voeg de roomboter toe gevolgd door de kip. Bak lichtjes aan en voeg dan de champignons toe.
- Bak totdat de kip mooi bruin is. Voeg de bosui toe en vervolgens de nootmuskaat, tijm, laurierbladeren, mosterd, bloem en de bouillon. Laat het circa 5 minuten op laag vuur inkoken. Roer de crème fraîche er doorheen.
- Verwarm intussen de oven voor op 180 C en vet de ovenschaal in.
- Schep de vulling in de ovenschaal en dek af met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen. Met een kwastje strijk je wat ei over het bladerdeeg. Hierdoor zal de korst zometeen mooi glimmend worden.
- Bak de pastei in circa 15 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 906 | Calorieën uit vetten 584 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 66g, Waarvan | 101% | |
Verzadigde vetzuren 19g | 96% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 34g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 9g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik ben ook dol op dit recept van Jamie! In zijn nieuwe boek staat ook en fantastisch kippastei recept :)
Wat te doen met de crème fraiche??? Wordt niet bij de bereiding genoemd.Ik neem aan na inkoken, om schiften te voorkomen?
_. staat aan het einde van alinea 2, na het inkoken van de bouillion, bloem, mosterd, etc…
Idd staat er niet bij wanneer de crème fraiche toe te voegen. Op het laatst dus ook erbij gedaan. Maar wat een lekker recept en zo makkelijk. Ik maak zelden een recept tweemaal, maar deze zeker wel. Komende tijd meer recepten van pie’s uitproberen :)
Ik ga het aanpassen Astrid en wat goed om te horen zeg :-). Ben benieuwd wat de volgende pie wordt :-).
Ik heb het gemaakt, maar ik heb een probleem met het bladerdeeg. Het zakt in de ragout en wordt zacht in niet gaar. Hoe doen jullie dat. Verder is het erg lekker.
Hi Antonetta. Wat je zou kunnen proberen is of het bladerdeeg kort bakken voor je de vulling erin doet. Of je kunt een dun laagje paneermeel op de bodem strooien zodat dit het vocht opneemt.
Heerlijk, het braden van de kip doe ik 10 minuten, dan nog 5 minuten voor de champignons erbij, lenteui laatste 3 minuten. In de voorverwarmde oven iets langer dan de 15 minuten. Wel 20 minuten
Ik ga hem vanavond maken. Ik denk dat ik nog wat erwtjes toevoeg om wat meer groente te hebben.
Heerlijk, alvast eet smakelijk!
Ik heb deze al eens gemaakt, en vond het lekker maar wel wat vlak. Zaterdag gasten aan tafel en dan ga ik het toch weer maken, maar doe er dan denk ik wat uitgebakken ontbijtspek of pancetta bij.
Kan je het een paar uur van tevoren maken, zodat je het op het laatst alleen nog in de oven hoeft te zetten?
Dank voor je reactie, Miranda
Hi Miranda, leuk dat je hem weer gaat maken en lekkere toevoeging! Je kunt het zeker van tevoren maken. Bak het dan even kort en bak het voor serveren af.
Nee Miranda, je kunt de ragout wel vooraf klaarmaken, maar het bladerdeeg komt er ontdooid en koud bovenop. Je dekt zo de pastij af vlak voordat hij in de oven gaat. Succes
Dankjewel Maria :)