Kippastei van Jamie Oliver met champignons (Chicken pie)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zoals je eerder hebt kunnen lezen was ik 1.5 week geleden jarig. Helaas lag ik de hele dag ziek op bed, omdat ik een fikse keelontsteking had. Gelukkig maakten we van een nood een deugd. In plaats van uit eten kookte Jerôme die avond voor me. Aangezien ik geen zin had in poespas, had ik een lekkere 'pie' aangevraagd, voor mij ultiem comfort food.

Het werd deze 'pie' van Jamie Oliver. Oftewel een pastei met kip, champignons en bosui. Heel erg makkelijk te maken, erg smakelijk en perfect comfort food dus! Het recept is afkomstig uit Jamie's 30 minute meals, dus zoals dat al impliceert een gerecht wat je in een half uurtje op tafel zet! Uiteraard hebben we het een klein beetje naar eigen inzicht getweakt en delen dus onze variant van het gerecht hier.

Ik ben benieuwd of jullie ook een bepaalde type comfort food hebben? Wat eet jij het liefste als je ziek bent of als het buiten koud en guur is? Laat het weten in de comments!

Kippastei van Jamie Oliver met champignons (Chicken pie)

Kippastei van Jamie Oliver met champignons (Chicken pie)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 gram champignons (in dunne plakjes gesneden)
  • 2 kipfilets (in blokjes gesneden)
  • 3 bosuien (in dunne ringen gesneden)
  • 2 laurierbladeren
  • 2 takjes tijm
  • 1 el mosterd
  • 1 el bloem
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el olijfolie
  • 1 el roomboter
  • 300 ml kippenbouillon (ik gebruikte gewoon een bouillonblokje met kokend water)
  • 1 ei (losgeklopt)

Benodigdheden

  • koekenpan
  • ovenschaal van circa 20 x 25 cm

Instructies

  1. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan. Voeg de roomboter toe gevolgd door de kip. Bak lichtjes aan en voeg dan de champignons toe.
  2. Bak totdat de kip mooi bruin is. Voeg de bosui toe en vervolgens de nootmuskaat, tijm, laurierbladeren, mosterd, bloem en de bouillon. Laat het circa 5 minuten op laag vuur inkoken. Roer de crème fraîche er doorheen.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 180 C en vet de ovenschaal in.
  4. Schep de vulling in de ovenschaal en dek af met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg zodat de stoom kan ontsnappen. Met een kwastje strijk je wat ei over het bladerdeeg. Hierdoor zal de korst zometeen mooi glimmend worden.
  5. Bak de pastei in circa 15 minuten gaar.
Naar: Jamie Oliver, Jamie's 30 minute meals

14 reacties op “Kippastei van Jamie Oliver met champignons (Chicken pie)

  • Conny Nijhuis

    Wat te doen met de crème fraiche??? Wordt niet bij de bereiding genoemd.Ik neem aan na inkoken, om schiften te voorkomen?

    Beantwoorden
  • Astrid

    Idd staat er niet bij wanneer de crème fraiche toe te voegen. Op het laatst dus ook erbij gedaan. Maar wat een lekker recept en zo makkelijk. Ik maak zelden een recept tweemaal, maar deze zeker wel. Komende tijd meer recepten van pie’s uitproberen :)

    Beantwoorden
  • Antonetta

    Ik heb het gemaakt, maar ik heb een probleem met het bladerdeeg. Het zakt in de ragout en wordt zacht in niet gaar. Hoe doen jullie dat. Verder is het erg lekker.

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Antonetta. Wat je zou kunnen proberen is of het bladerdeeg kort bakken voor je de vulling erin doet. Of je kunt een dun laagje paneermeel op de bodem strooien zodat dit het vocht opneemt.

      Beantwoorden
  • Hetty Bakker

    Heerlijk, het braden van de kip doe ik 10 minuten, dan nog 5 minuten voor de champignons erbij, lenteui laatste 3 minuten. In de voorverwarmde oven iets langer dan de 15 minuten. Wel 20 minuten

    Beantwoorden
  • Sandra van Uffelen

    Ik ga hem vanavond maken. Ik denk dat ik nog wat erwtjes toevoeg om wat meer groente te hebben.

    Beantwoorden
  • Miranda

    Ik heb deze al eens gemaakt, en vond het lekker maar wel wat vlak. Zaterdag gasten aan tafel en dan ga ik het toch weer maken, maar doe er dan denk ik wat uitgebakken ontbijtspek of pancetta bij.
    Kan je het een paar uur van tevoren maken, zodat je het op het laatst alleen nog in de oven hoeft te zetten?
    Dank voor je reactie, Miranda

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *