Klassieke pasta carbonara
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Op Facebook liet ik jullie een selectie zien van recepten die ik het afgelopen jaar heb gemaakt, maar niet publiceerde. Ik vroeg jullie welke van de gerechten jullie toch graag terug zouden willen zien op het blog. Het antwoord luidde: alles. Ok, ik ben de beroerdste niet ;-). We starten vandaag met de klassieke pasta carbonara die Jerome maakte. Het is hierbij belangrijk om verse eieren te gebruiken, omdat je anders het risico loopt op salmonella.
Ik eet eigenlijk vrijwel nooit varkensvlees (o.a. door mijn prikkelbare darm waardoor ik het slecht verdraag), maar voor bacon maak ik enkele keren per jaar graag een uitzondering :-).
Klassieke pasta carbonara
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 plakjes bacon / onbijtspek (in kleine stukjes gesneden)
- 3 eidooiers
- 30 ml verse slagroom
- 30 gram gemalen Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 150 gram spaghetti
- zwarte peper
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- koekenpan
- pastapan
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet de pasta af.
- Zet intussen een koekenpan op hoog vuur, giet er een scheutje olie in en bak de stukjes bacon knapperig. Bak op het einde kort de knoflook mee.
- Voeg de pasta toe aan de bacon en schep door elkaar, draai het vuur laag.
- Meng in een kommetje de eidooiers, room en de Parmezaanse kaas en breng op smaak met wat peper.
- Haal de koekenpan van het vuur af en giet het eimengsel erbij. Roer goed door en serveer dan meteen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 658 | Calorieën uit vetten 324 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 36g, Waarvan | 55% | |
Verzadigde vetzuren 13g | 66% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 16g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen