Klassieke pasta carbonara

  • voor 2 personen
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Op Facebook liet ik jullie een selectie zien van recepten die ik het afgelopen jaar heb gemaakt, maar niet publiceerde. Ik vroeg jullie welke van de gerechten jullie toch graag terug zouden willen zien op het blog. Het antwoord luidde: alles. Ok, ik ben de beroerdste niet ;-). We starten vandaag met de klassieke pasta carbonara die Jerome maakte. Het is hierbij belangrijk om verse eieren te gebruiken, omdat je anders het risico loopt op salmonella.

Ik eet eigenlijk vrijwel nooit varkensvlees (o.a. door mijn prikkelbare darm waardoor ik het slecht verdraag), maar voor bacon maak ik enkele keren per jaar graag een uitzondering :-).

Klassieke pasta carbonara

Klassieke pasta carbonara

  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 plakjes bacon / onbijtspek (in kleine stukjes gesneden)
  • 3 eidooiers
  • 30 ml verse slagroom
  • 30 gram gemalen Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 150 gram spaghetti
  • zwarte peper
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. pastapan

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet de pasta af.
  2. Zet intussen een koekenpan op hoog vuur, giet er een scheutje olie in en bak de stukjes bacon knapperig. Bak op het einde kort de knoflook mee.
  3. Voeg de pasta toe aan de bacon en schep door elkaar, draai het vuur laag.
  4. Meng in een kommetje de eidooiers, room en de Parmezaanse kaas en breng op smaak met wat peper.
  5. Haal de koekenpan van het vuur af en giet het eimengsel erbij. Roer goed door en serveer dan meteen.
Serveer bijvoorbeeld op een bedje van rucola en maak af met wat stukjes Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *