Lauwwarme aardappelsalade met gegrilde zalm

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik maakte een heerlijke lauwwarme aardappelsalade met gegrilde zalm, geïnspireerd op Scandinavische smaken met radijsjes en dille. Een heerlijk fris gerecht wat je heel makkelijk zelf kunt maken. Het is geen traditionele aardappelsalade zoals je hem misschien gewend bent, maar meer een 'deconstructed' variant. Met aardappels, zalm en een heerlijk frisse saus op basis van zure room.

Aardappels en zalm

Aardappels en zalm gaan fantastisch samen, dus ook in dit recept gaan ze hand in hand. De zalm kruidde ik in met baharat kruiden, maar voel je vrij om het met andere exotische specerijenmengsels in te kruiden. Ik vond het zo een heerlijke tegenhanger voor de kappertjes, en de frisse saus.

De radijsjes zijn heerlijk om rauw te eten, maar ook gegrild zijn ze top! Ze worden zachter qua structuur en qua smaak, dus zeker iets om uit te proberen.

Lauwwarme aardappelsalade met gegrilde zalm

Lauwwarme aardappelsalade met gegrilde zalm

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram kleine stoom aardappels
  • 300 gram zalmfilet
  • 500 gram radijsjes
  • 1 el baharat kruiden
  • peper en zout
  • 1 el kappertjes
  • 1 biologische citroen
  • voor de saus:
  • 5 el zure room
  • 1 el verse bieslook (fijn gesneden)
  • 1 el verse dille (fijn gesneden)
  • peper en zout

Benodigdheden

  • bakplaat voor de zalm en radijsjes
  • magnetron of stoomoven voor de aardappels

Instructies

  1. Gaar eerst de aardappels. Ik gebruikte zelf stoomaardappels in een speciaal stoomzakje die je 5 minuten in de magnetron laat stomen. Je kunt ook een stoomoven gebruiken of ze in een laagje water in de magnetron stomen. Gebruik kleine aardappels zodat ze goed garen.
  2. Haal de aardappels uit de magnetron en laat ze een minuut nagaren.
  3. Verwarm de oven voor op 160 C.
  4. Kruid de zalm in met olijfolie, baharatkruiden, peper en zout en bak in 15-20 minuten gaar (iets minder als je van rosé houdt). De radijsjes leg je ook op de bakplaat om mee te grillen. Halveer de citroen en leg ook de citroenhelften op de bakplaat.
  5. Maak intussen de saus. Meng de zure room met bieslook, dille en peper en zout.
  6. Trek de zalm een beetje uit elkaar.
  7. Verdeel de saus over de borden en trek er een lepel overheen. Verdeel de aardappels, zalm en radijsjes hier overheen. Maak af met kappertjes en citroensap van de gegrilde citroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *