Het lekkerste gehaktbrood recept (mét BBQ saus)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd45 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Het lijkt net een brood, maar dat is het niet. Gehaktbrood ziet er uit als een brood, maar dan van gehakt. Sterker nog, je snijdt er ook plakken van. Die plakken eet je warm of koud bij je maaltijd. Wat het lekkerste is, is 's avonds het warm bij de maaltijd eten en de leftovers dan volgende dag als lunch op een goed stuk brood.

Wat eet je 's avonds dan zoal bij een gehaktbrood? Bijvoorbeeld een gepofte aardappel en een salade, stamppot of zoals wij gnocchi met een tomaten-courgettesaus.

Er zijn verschillende varianten van het gehaktbrood. Wij gingen voor een Amerikaanse variant met bovenop een laagje aangemaakte barbecuesaus. De zoetzure smaak gaat perfect samen met de smaak van het vlees! Heb jij al weleens gehaktbrood gemaakt? Wat is jouw favoriete variant?

Het lekkerste gehaktbrood recept (mét BBQ saus)

Het lekkerste gehaktbrood recept (mét BBQ saus)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd45 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • gehaktbrood:
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 witte ui
  • 1 ei
  • 3 el verkruimelde beschuit
  • 1 tl Worcestersauce
  • 3 takjes platte peterselie
  • zwarte peper
  • zout
  • saus:
  • 3 el passata di pomodoro
  • 2 el barbecuesaus
  • 1 el azijn

Benodigdheden

cake bakblik

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd de peterselie en witte ui fijn.
  3. Meng de ingrediënten voor het gehaktbrood met je handen zodat alles egaal is verdeeld.
  4. Verdeel het mengsel in het bakblik en druk goed aan.
  5. Meng in een kommetje de barbecuesaus, passata en azijn tot een saus.
  6. Giet de saus over het gehaktbrood en bak het gehaktbrood in 45 à 50 minuten gaar.
  7. Laat het gehaktbrood enkele minuten rusten en haal het met 2 spatels uit de vorm. Snijd in plakjes en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *