Libanees comfort food: Safsouf

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Libanees comfort food: Safsouf

Gezien de grote aandacht voor alle soorten granen de afgelopen jaren, zal ‘bulgur’  jullie vast en zeker in het rijtje niet ontgaan zijn. In de Libanese keuken wordt deze graansoort dan ook veelvoudig gebruikt, in salades, als rijstvervanger, als vulling en nog veel meer. Bulgur is een graansoort dat meestal is gemaakt van harde tarwe, de korrels worden gestoomd, daarna gedroogd en daarna gebroken. Je kunt het verkrijgen in 2 varianten: grove bulgur en fijne bulgur, let hier goed op als je het gaat gebruiken welke soort je nodig hebt! Vandaag deel ik een gemakkelijk recept met jullie dat gezien het fijne weer dat in aantocht is, goed aansluit, een fris lente recept! Daarnaast is het ook nog eens een handig recept om alvorens te bereiden en de dag er na mee te nemen als lunch of avondeten. Het is gezond en erg vullend! Maar vooral belangrijk: erg lekker! In de zomer zie je in Libanon deze maaltijd in enorme hoeveelheden gemaakt worden en meegenomen voor een dagje in het park bijvoorbeeld.

Ingrediënten

  • 1.5 kop
  • fijne bulgur
  • 2
  • (tros)tomaten
  • 1 klein bosje
  • peterselie
  • ¼ bosje
  • munt
  • 1
  • ui
  • sap van
  • ¾
  • citroen
  • 2 el
  • olijfolie

Benodigdheden

Instructies

Doe de bulgur in een kom met heet kokend water en laat deze even apart staan. Ondertussen snijd je de ui, tomaten, peterselie en munt fijn. Giet het water van de bulgur af, fruit de ui in een pannetje en doe daarna de bulgur hier bij. Roer deze een paar minuten goed en doe dan de fijngesneden groentes hierbij. Breng op smaak met peper en zout en schep dit samen een paar minuten om. Haal de pan van het vuur en doe nu de citroen er door heen. Laat het even afkoelen en dien het dan op.
5 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

‘There is no sincerer love than the love of food’ beschrijft eigenlijk in een zin mijn verhouding met lekker eten. Waar voor sommigen eten als ‘nodig’ wordt gezien of puur als voeding gaat het voor mij verder. Eten is genieten en sensatie voor de zintuigen. Het eindeloos uitproberen met alle mogelijke combinaties en dat vind ik fascinerend. Hoe het toevoegen van een kruid of ingrediënt iets zo volledig kan veranderen en je smaakpapillen kan triggeren, ik zou de hele dag kunnen experimenteren met eten!Omdat ik volbloed Libanese ben en ook opgegroeid ben met de Libanese keuken ligt mijn voorkeur toch stiekem bij die keuken. De liefde voor eten die in die cultuur heerst vind ik fascinerend, de dagen staan in het teken van eten.

2 responses to “Libanees comfort food: Safsouf

  • gerie

    Deze salade is mijn favoriet.
    ik doe er nog zachte geitenkaas doorheen en bestrooi de salade met granaatappelpitjes gehakte amandelen

    Mooie blog
    groet gerie

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *