Salade met rabarber en geitenkaas

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wat ziet rabarber er altijd mooi uit! Die dieprood-roze kleur, prachtig gewoon. Ik was dan ook de dagen aan het aftellen totdat het rabarberseizoen zou beginnen, want dit jaar wilde ik eindelijk eens aan de slag met rabarber. Het bekendste gerecht met rabarber is waarschijnlijk rabarber compote (of rabarbermoes) of de rabarbercrumble. Van die rabarbercrumble vinden jullie trouwens binnenkort een glutenvrije variant op het blog binnenkort. Wat misschien wat minder bekend is, is dat de rabarber ook erg lekker is in bijvoorbeeld salades. In deze specifieke salade wordt de rabarber gebakken in honing. De honing die daarvoor wordt gebruikt, dient vervolgens ook als dressing over de salade en dat is, vooral in combinatie met de geitenkaas, heel lekker!

Salade met rabarber en geitenkaas

Salade met rabarber en geitenkaas

  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 stronken rabarber
  • 3 el honing
  • 1 komkommer (in dunne plakjes gesneden)
  • 5 radijsjes (in dunne plakjes gesneden)
  • 75 gram rucola
  • 14 pecannoten
  • geitenkaas naar smaak

Benodigdheden

  1. ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C. Leg de rabarber in de ovenschaal en meng met de honing zodat de rabarber is bedekt met honing.
  2. Bak gedurende 15 minuten, totdat de rabarber zacht is.
  3. Verdeel de rucola, radijs en komkommer over de borden.
  4. Maak af met rabarber, verkruimelde geitenkaas en pecannoten. Giet tot slot de honing uit de ovenschaal over de salade heen.

6 reacties op “Salade met rabarber en geitenkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *