Salade met rabarber en geitenkaas

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Salade met rabarber en geitenkaas

Wat ziet rabarber er altijd mooi uit! Die dieprood-roze kleur, prachtig gewoon. Ik was dan ook de dagen aan het aftellen totdat het rabarberseizoen zou beginnen, want dit jaar wilde ik eindelijk eens aan de slag met rabarber. Het bekendste gerecht met rabarber is waarschijnlijk rabarber compote (of rabarbermoes) of de rabarbercrumble. Van die rabarbercrumble vinden jullie trouwens binnenkort een glutenvrije variant op het blog binnenkort. Wat misschien wat minder bekend is, is dat de rabarber ook erg lekker is in bijvoorbeeld salades. In deze specifieke salade wordt de rabarber gebakken in honing. De honing die daarvoor wordt gebruikt, dient vervolgens ook als dressing over de salade en dat is, vooral in combinatie met de geitenkaas, heel lekker!

Ingrediënten

  • 3 stronken
  • rabarber
  • 3 el
  • honing
  • 1
  • komkommer
  • (in dunne plakjes gesneden)
  • 5
  • radijsjes
  • (in dunne plakjes gesneden)
  • 75 gram
  • rucola
  • 14
  • pecannoten
  • geitenkaas
  • naar smaak

Benodigdheden

  1. ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C. Leg de rabarber in de ovenschaal en meng met de honing zodat de rabarber is bedekt met honing.
  2. Bak gedurende 15 minuten, totdat de rabarber zacht is.
  3. Verdeel de rucola, radijs en komkommer over de borden.
  4. Maak af met rabarber, verkruimelde geitenkaas en pecannoten. Giet tot slot de honing uit de ovenschaal over de salade heen.
9 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

6 responses to “Salade met rabarber en geitenkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *