Linzensalade met makreel en avocado

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zo fijn dat salade bars helemaal hot zijn! Zelf ben ik inmiddels al een aantal keer naar Salad Company in Utrecht geweest. Hun salade met tonijn is heerlijk, maar de salade met liznen, makreel, avocado, tomaten en meer is ook echt een topper. Ik vond het een hele ongewone combinatie waar ik zelf niet zo snel aan zou denken, maar het smaakte erg lekker. En het is mega gezond! Eiwitten, goede vetten, ijzer, complexe koolhydraten, het zit er allemaal in!

Gebruik voor het recept Du Puy linzen (ook bekend als Dupuis linzen). Deze koken niet kapot, zoals je van andere linzen bent gewend, maar blijven mooi stevig. Je kunt deze kopen bij alle grotere supermarkten.

Linzensalade met makreel en avocado

Linzensalade met makreel en avocado

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram Du Puy linzen
  • 200 gram gerookte makreelfilet
  • 1 avocado
  • 15 cherrytomaten
  • 40 gram veldsla
  • 2 el verse bieslook
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  1. pan om de linzen in de koken

Instructies

  1. Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. De linzen die ik had, waren in 50 minuten gaat.
  2. Snijd intussen de tomaten doormidden en snijd de avocado in blokjes. Besprenkel de avocado met wat limoen zodat hij niet bruin wordt.
  3. Haal de huid van de makreel af en haal eventuele verdwaalde graatjes eruit. Breek de makreel in grove stukken.
  4. Meng in een apart bakje limoensap en olijfolie.
  5. Als de linzen gaar zijn, giet je ze af en spoel je ze af met koud water.
  6. Leg een bedje veldsla op je bord, gevolgd door linzen. Verdeel hier de makreel, tomaten, avocado en bieslook overheen. Maak af met de limoendressing.

2 reacties op “Linzensalade met makreel en avocado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *