Linzensalade met makreel en avocado
- Door Judith Pagrach
- Nederlands, Overig
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd50 minuten
Zo fijn dat salade bars helemaal hot zijn! Zelf ben ik inmiddels al een aantal keer naar Salad Company in Utrecht geweest. Hun salade met tonijn is heerlijk, maar de salade met liznen, makreel, avocado, tomaten en meer is ook echt een topper. Ik vond het een hele ongewone combinatie waar ik zelf niet zo snel aan zou denken, maar het smaakte erg lekker. En het is mega gezond! Eiwitten, goede vetten, ijzer, complexe koolhydraten, het zit er allemaal in!
Gebruik voor het recept Du Puy linzen (ook bekend als Dupuis linzen). Deze koken niet kapot, zoals je van andere linzen bent gewend, maar blijven mooi stevig. Je kunt deze kopen bij alle grotere supermarkten.
Linzensalade met makreel en avocado
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd50 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram Du Puy linzen
- 200 gram gerookte makreelfilet
- 1 avocado
- 15 cherrytomaten
- 40 gram veldsla
- 2 el verse bieslook
- sap van 1/2 limoen
- 1 el extra vergine olijfolie
Benodigdheden
- pan om de linzen in de koken
Instructies
- Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. De linzen die ik had, waren in 50 minuten gaat.
- Snijd intussen de tomaten doormidden en snijd de avocado in blokjes. Besprenkel de avocado met wat limoen zodat hij niet bruin wordt.
- Haal de huid van de makreel af en haal eventuele verdwaalde graatjes eruit. Breek de makreel in grove stukken.
- Meng in een apart bakje limoensap en olijfolie.
- Als de linzen gaar zijn, giet je ze af en spoel je ze af met koud water.
- Leg een bedje veldsla op je bord, gevolgd door linzen. Verdeel hier de makreel, tomaten, avocado en bieslook overheen. Maak af met de limoendressing.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 718 | Calorieën uit vetten 318 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 36g, Waarvan | 56% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 32% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 20g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dat ziet er heel lekker uit. Ik vind makreel heel lekker maar weet nooit goed hoe ik het kan combineren in gerechten.
Dit is echt een goede combi :-). Op brood of toast vind ik trouwens ook erg lekker!