American pancakes met citroen en maanzaad

  • voor 2-4 personen
  • Totale benodigde tijd
American pancakes met citroen en maanzaad

Vrijwel elke ochtend eten we een heel gezond ontbijt, of een bakje havermout of een bakje yoghurt met zelfgemaakte granola of een bakje yoghurt met fruit. Maar soms, moet je jezelf verwennen. Vaak gaan we dan voor American pancakes, een echte favoriet bij ons! Er staat dan ook al een recept voor de fluffy Amerikaanse pannenkoeken op het blog. Dit keer besloot ik het iets anders aan te pakken. Mijn favoriete muffinsmaak is 'lemon poppyseed', oftewel citroen maanzaad (op chocolade na natuurlijk, maar dat is evident ;-)). Ik besloot citroen maanzaad terug te laten komen in de pannenkoeken en dat was een goede zet. Wat je krijgt zijn pannenkoeken die heerlijk fris zijn, perfect voor de lente en zomer dus. Maanzaad geeft het een lekkere crunch. Omdat ik havermeel gebruikte is het recept ook nog eens glutenvrij. Havermeel kun je kopen of zelf maken door havermout fijn te malen. Zelf vind ik het het lekkerste om bij de pannenkoeken lemon curd te serveren. Dat maakt het helemaal af! Je kunt ze uiteraard ook gewoon zo eten of met een scheutje maple syrup.

Ingrediënten

  • 270 gram
  • havermeel
  • 1 1/2 tl
  • bakpoeder
  • 4 el
  • gesmolten boter
  • 260 ml
  • halfvolle melk
  • 2
  • eieren
  • 2 1/2 el
  • kristalsuiker
  • 1/8 tl
  • zout
  • rasp van 1
  • citroen
  • sap van 1
  • citroen
  • 4 el
  • maanzaad

Benodigdheden

  1. keukenmachine of garde
  2. koekenpan

Instructies

  1. Klop de eieren op totdat ze licht schuimig zijn.
  2. Voeg de melk en boter toe, samen met de citroen schil.
  3. Meng vervolgens het meel, suiker, zout en bakpoeder er doorheen.
  4. Tot slot voeg je citroensap en maanzaad toe. Meng het nog eens heel goed door.
  5. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en smelt er wat boter in.
  6. Met een lepel schep je hier een beetje van het beslag in. In een normale koekenpan kun je 3 pannenkoekjes tegelijk bakken.
  7. Draai om als ze beginnen te bubbelen of als ze aan een kant bruin zijn. Herhaal totdat je beslag op is en je American pancakes hebt die aan beide kanten mooi bruin zijn.
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “American pancakes met citroen en maanzaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *