Makkelijke Chinese kip

  • Voor 2 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Makkelijke Chinese kip

Deze kip is zo ontzettend makkelijk en snel om te maken. Dat terwijl 'ie toch echt heel vol van smaak is. De smaken zijn goed uitgebalanceerd: het zure van de limoen, zoet van de suiker en zout van de sojasaus. Wij aten deze Chinese kip met gewokte spinazie en gestoomde zilvervliesrijst. Het wokken van de spinazie is overigens heel makkelijk: je zet een wok op heet vuur en giet hier olie in, perst een teentje knoflook uit en wokt vervolgens de spinazie mee. Lekker en erg gezond!

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kippendijfilet
  • 3 el
  • sojasaus
  • 1 el
  • water
  • 1 el
  • limoensap
  • 1 tl
  • bruine suiker
  • 3 dikke plakken
  • gember
  • 3
  • bosuien
  • (in dunne ringen)
  • scheutje
  • arachideolie
  • of andere hittebestendige kookolie
  • voor erbij:
  • gekookte rijst
  • gewokte spinazie met knoflook

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. bakje voor de marinade

Instructies

  1. Meng in een bakje de sojasaus, water, limoensap, suiker en gember.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan.
  3. Bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin en gaar zijn.
  4. Draai het vuur laag en giet de saus erbij.
  5. Laat dit circa 5 minuten inkoken.
  6. Garneer met bosui.
  7. Serveer met gekookte rijst en gewokte spinazie.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Makkelijke Chinese kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *