Makkelijke Chinese kip

  • voor 2 personen
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze kip is zo ontzettend makkelijk en snel om te maken. Dat terwijl 'ie toch echt heel vol van smaak is. De smaken zijn goed uitgebalanceerd: het zure van de limoen, zoet van de suiker en zout van de sojasaus. Wij aten deze Chinese kip met gewokte spinazie en gestoomde zilvervliesrijst. Het wokken van de spinazie is overigens heel makkelijk: je zet een wok op heet vuur en giet hier olie in, perst een teentje knoflook uit en wokt vervolgens de spinazie mee. Lekker en erg gezond!

Makkelijke Chinese kip

Makkelijke Chinese kip

  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kippendijfilet
  • 3 el sojasaus
  • 1 el water
  • 1 el limoensap
  • 1 tl bruine suiker
  • 3 dikke plakken gember
  • 3 bosuien (in dunne ringen)
  • scheutje arachideolie of andere hittebestendige kookolie
  • voor erbij:
  • gekookte rijst
  • gewokte spinazie met knoflook

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. bakje voor de marinade

Instructies

  1. Meng in een bakje de sojasaus, water, limoensap, suiker en gember.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan.
  3. Bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin en gaar zijn.
  4. Draai het vuur laag en giet de saus erbij.
  5. Laat dit circa 5 minuten inkoken.
  6. Garneer met bosui.
  7. Serveer met gekookte rijst en gewokte spinazie.

2 reacties op “Makkelijke Chinese kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *