Makkelijke Chinese kip
- Door Judith Pagrach
- Chinees
- voor 2 personen
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Deze kip is zo ontzettend makkelijk en snel om te maken. Dat terwijl 'ie toch echt heel vol van smaak is. De smaken zijn goed uitgebalanceerd: het zure van de limoen, zoet van de suiker en zout van de sojasaus. Wij aten deze Chinese kip met gewokte spinazie en gestoomde zilvervliesrijst. Het wokken van de spinazie is overigens heel makkelijk: je zet een wok op heet vuur en giet hier olie in, perst een teentje knoflook uit en wokt vervolgens de spinazie mee. Lekker en erg gezond!
Makkelijke Chinese kip
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kippendijfilet
- 3 el sojasaus
- 1 el water
- 1 el limoensap
- 1 tl bruine suiker
- 3 dikke plakken gember
- 3 bosuien (in dunne ringen)
- scheutje arachideolie of andere hittebestendige kookolie
- voor erbij:
- gekookte rijst
- gewokte spinazie met knoflook
Benodigdheden
- koekenpan
- bakje voor de marinade
Instructies
- Meng in een bakje de sojasaus, water, limoensap, suiker en gember.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan.
- Bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin en gaar zijn.
- Draai het vuur laag en giet de saus erbij.
- Laat dit circa 5 minuten inkoken.
- Garneer met bosui.
- Serveer met gekookte rijst en gewokte spinazie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 653 | Calorieën uit vetten 274 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 30g, Waarvan | 46% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 38% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oh dit klinkt echt heel goed!
Lekker hoor ! Toevallig was ik net (noten)rijst aan het eten. Dit recept ga ik zeker ook eens maken.