Spinaziesalade met grapefruit en mozzarella

  • voor 2 personen
  • Kooktijd3 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Weet je dat ik vroeger spinazie echt niet lekker vond? Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders, alhoewel ik rauwe spinazie nog steeds het allerlekkerste vind. De zachte mozzarella past heel goed bij de frisse grapefruit. Ik kan het niet genoeg benadrukken, maar in dit recept raad ik je echt aan om buffelmozzarella te gebruiken. Deze is zo veel lekkerder van smaak én veel fijner van structuur. Je zult echt het verschil proeven!

Wat zijn de dingen die jij vroeger niet lustte en nu wel heel lekker vindt?

Spinaziesalade met grapefruit en mozzarella

Spinaziesalade met grapefruit en mozzarella

  • Kooktijd3 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram wilde spinazie
  • 1 grapefruit
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 50 gram ongebrande ongezouten blanke hazelnoten
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl limoensap

Benodigdheden

  1. koekenpan

Instructies

  1. Zet de koekenpan op hoog vuur. Leg hier de hazelnoten in en rooster deze in de droge pan totdat ze licht beginnen te verkleuren.
  2. Schil de grapefruit en snijd hem in circa 8 plakjes.
  3. Van de olijfolie, mosterd, honing en limoen maak je een dressing.
  4. Verdeel de spinazie over de borden, gevolgd door de grapefruit. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de borden.
  5. Maak af met de geroosterde hazelnoten en de dressing.

Een reactie op “Spinaziesalade met grapefruit en mozzarella

  • Mariska

    Ik moet nog steeds spinazie leren eten! Dit recept wekt dus mijn interesse :D Vroeger had ik een hekel aan uitjes en paprika, nu kan ik het bijna rauw eten, haha.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *