Makkelijke fish pie
- Door Judith Pagrach
- Brits
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
Een vis taart? Een visschotel, een ovenschotel met vis? Ik vond het allemaal niet echt de lading dekken en dus noem ik het toch maar, geheel on-Nederlands, een fish pie. Een lekkere ovenschotel met een basis van zachte kabeljauw en een laagje aardappelpuree die je extra op smaak brengt met pittige cheddarkaas. In het gerecht zelf zitten geen groenten, maar wij aten er als bijgerecht (nee, wees niet bang, ik ga nu niet 'side dish' zeggen ;-)) rode kool bij, maar ook een klein groentesoepje als voorafje is een goed idee. Met de vissoort kun je uiteraard variëren. Ik vind het lekker om hier kabeljauw voor te proberen, maar ook garnalen lijken me bijvoorbeeld lekker of zalm. Dit simpele, maar o zo smakelijke gerecht was hier thuis in ieder geval een succes!
Makkelijke fish pie
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 260. gram kabeljauwfilet
- 1 el maïzena
- 1/4 tl zwarte peper
- snufje zout
- 2 el verse bieslook (in dunne ringen)
- 800 gram kruimige aardappels
- 3 el melk
- 3 el roomboter
- 3-4 el cheddarkaas
Benodigdheden
- 2 kleine ovenschaaltjes of 1 grotere (diameter ca. 20 cm)
Instructies
- Schil de aardappels en snijd in kwarten.
- Kook de aardappels in ruim kokend water gedurende 25 minuten.
- Verearm de oven voor op 200 C.
- Snijd de kabeljauw in grove blokken. Kruid in met peper, zout en verdeel maïzena over de blokken.
- Verdeel de vis over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de bieslook over de vis heen.
- Giet de aardappels af en voeg melk en boter toe. Stamp tot een gladde puree.
- Voeg de kaas toe en roer goed door.
- Verdeel de aardappelpuree over de vis en bak in circa 15 minuten gaar.
- Garneer eventueel met extra bieslook.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 588 | Calorieën uit vetten 240 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 27g, Waarvan | 41% | |
Verzadigde vetzuren 16g | 80% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Altijd goed, zo’n eenvoudig recept. Dit gerecht ga ik binnenkort maken!