Makkelijke spaghetti met gehakt en mozzarella
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 4 personen
- Kooktijd12 minuten
- Totale benodigde tijd12 minuten
Gesponsord - een paar weken geleden vertelde ik jullie al over de nieuwe pastasauzen en curry's van AH. Deze sauzen zijn gemaakt op basis van groenten en daar zijn slechts kruiden en specerijen aan toegevoegd. Geen gekke ingrediënten dus! En dat is fijn, want dat betekent dat je maaltijd niet alleen snel klaar is, hij is ook nog eens gezond. Natuurlijk is de saus die je zelf maakt het allerlekkerste, omdat je deze altijd 100% op je eigen smaak maakt, maar deze serie sauzen is echt een aanrader voor snel en lekker eten.
En als we dan toch zo gezond bezig zijn: ga ook lekker voor de volkoren spaghetti in plaats van witte spaghetti. Je hebt er langer een verzadigd gevoel van en het bevat meer voedingsstoffen. Wat mij betreft is het vervangen van witte pasta een hele goede en gemakkelijke stap om wat gezonder te eten.
In principe ben je met pasta en de saus al een heel eind en smaakt het zo al prima, maar je kunt er ook heel goed extra groente aan toevoegen. Denk aan ui, paprika, broccoli of wortel. Ook is het lekker om er een groene salade bij te eten. Ik besloot om de maaltijd toch nog even wat te pimpen en voegde gehakt en mozzarella toe. Je kunt er deze week lekker mee gaan experimenteren, want de producten zijn ook nog eens in de AH Bonus. Ik ben benieuwd wat jij in gedachten hebt voor de verse pastasaus!
Makkelijke spaghetti met gehakt en mozzarella
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd12 minuten
- Totale benodigde tijd12 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 475 gram AH verse pastasaus olijf tomaat
- 500 gram mager rundergehakt
- 100 gram mozzarella bolletjes
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1/4 tl gedroogde basilicum
- 1/8 tl zwarte peper
- 300 gram volkoren spaghetti
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- kookpan (voor de pasta)
- koekenpan
Instructies
- Kook de spaghetti 'al dente' volgens de instructies op de verpakking.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan.
- Voeg het teentje knoflook toe en bak circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.
- Verdeel peper en basilicum over het gehakt en voeg de saus toe. Draai het vuur zacht en bak het geheel 4 minuten. Voeg op het einde mozzarella toe, draai het vuur uit en roer door.
- Serveer de spaghetti met de gehaktsaus. Garneer eventueel met een takje verse basilicum.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 674 | Calorieën uit vetten 270 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 30g, Waarvan | 45% | |
Verzadigde vetzuren 11g | 57% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 12g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen