Marokkaanse kip van de grill
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Typisch Marokkaanse smaken zoals koriander, komijn en citroen. De Griekse yoghurt maakt het extra romig en maakt de kip lekker mals. De kip kun je gewoon bakken in een koekenpan of grillpan, maar het allerlekkerste is 'ie van de barbecue! Ik koos ervoor om hem te serveren met zoete aardappelfriet, maar deze kip gaat ook heel goed samen met een salade, couscous of bijvoorbeeld Marokkaans brood.
Marokkaanse kip van de grill
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 120 gram Griekse yoghurt
- sap van 1 citroen
- 1 tl komijnzaad
- 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
- 5 takjes verse koriander
- 2 teentjes knoflook
- zwarte peper
- snufje zout
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- (grill)pan of barbecue
- blender of staafmixer
Instructies
- Meng alle ingrediënten behalve de olijfolie en kip tot een gladde pasta.
- Marineer de kip met de marinade die je net hebt gemaakt en laat het minstens 20 minuten in de koelkast intrekken.
- Verhit een pan of steek de barbecue aan.
- Giet een scheutje olijfolie in de pan en grill de kipfilets aan beiden kanten goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 438 | Calorieën uit vetten 275 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 31g, Waarvan | 47% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 46% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen