Mosselen op Aziatische wijze

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Mossel lovers kunnen hun hart ophalen: het is weer mosselseizoen. Vandaag een primeur, het allereerste mossel recept op myfoodblog.nl. Ik ben dol op mosselen, maar de BF houdt niet van mosselen,  en op de een of andere manier leek het me ook nog eens veel werk dus maakte ik ze niet eerder zelf. Wel eet ik geregeld mosselen, maar dan meestal op een traditionele manier klaargemaakt, met wijn, prei en wortel. Heerlijk natuurlijk, maar ik wilde eens iets anders proberen met mosselen. Het leek me dan ook een lekker idee om ze in een Aziatisch jasje te steken met onder andere peper, gember en kokosmelk. Het is helemaal niet moeilijk! En ook helemaal niet zoveel werk als ik aanvankelijk dacht. De mosselen die ik bij de supermarkt kocht waren vrijwel klaar om meteen te gebruiken. Ik hoefde ze alleen even te checken op kapotte of open schelpen en ze goed af te spoelen. Erbij at ik vers stokbrood, voor toch een klassieke twist ;-). Maar eet er vooral bij wat je zelf lekker vindt. (Zoete aardappel) frites bijvoorbeeld. Hoe eet jij je mosselen het liefste :-)? En wil jij ook de Aziatische stijl mosselen eens proberen?

Mosselen op Aziatische wijze

Mosselen op Aziatische wijze

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 2 sjalotjes (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 cm gember (fijngesneden)
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 rode pepers (fijngesneden)
  • 2 stengels citroengras (gekneusd)
  • 300 ml kokoswater
  • 400 ml kokosmelk
  • klontje roomboter
  • 3 takjes koriander

Benodigdheden

  • grote (mossel)pan met deksel

Instructies

  1. Check of er schelpen kapot zijn bij de mosselen. Gooi die mosselen weg. Kijk ook welke schelpen open zijn. Tik deze schelpen op het aanrecht. Gaan ze niet dicht? Gooi deze schelpen dan ook weg.
  2. Spoel vervolgens de mosselen die je overhoudt af onder koud water.
  3. Zet de pan op middelhoog vuur en doe hier de boter in. Voeg ui, knoflook, peper en gember toe en bak dit enkele minuten. Voeg wijn, kokosmelk, kokoswater en citroengras toe en breng aan de kook.
  4. Voeg voorzichtig de mosselen toe en breng weer aan de kook. Zet de deksel op de pan en kook de mosselen in circa 5 minuten gaar.
  5. Roer de koriander er doorheen. Serveer de mosselen met bijvoorbeeld brood. Eet de mosselen uit de schelpen die open zijn gestoomd, gooi de dichte schelpen weg.
Aziatische mosselen Naar: Lemongrass and ginger mussels, BBC Food

2 reacties op “Mosselen op Aziatische wijze

  • Sandra

    Lijkt me heerlijk! Ik maak ze eigenlijk nooit omdat ze altijd in verpakkingen van 2 kilo komen en dat is teveel voor mij. Misschien toch eens doen en de rest de volgende dag in een salade of soep doen. ?
    #gekopmosselen

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Bij AH kun je ook, heel fijn, verpakkingen van 1 kilo kopen. Ideaal voor 1 persoon :-). Maar inderdaad, je kunt ze ook voor de volgende dag bewaren en gebruiken in een soep of paella bijvoorbeeld.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *