Frisse linzensalade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Afgelopen week een nieuwe uitdaging: om zo veel mogelijk met restjes te koken. Onze voorraadkast, koelkast en vriezer is namelijk meer dan goed gevuld en aangezien we over niet al te lange tijd gaan verhuizen, leek het me een goed idee om die voorraad eens helemaal op te eten. In de kast stond een pot linzen en in de koelkast nog mozzarella, tomaat, rucola en komkommer. Citroen en extra vergine olijfolie is iets wat ik standaard in huis heb. Daarnaast gebruikte ik sumak van Souq die ik de Arab foodybox zat en de dadelstroop uit deze zelfde box. Conclusie: ik hoefde voor deze maaltijd helemaal niet naar de supermarkt en ik ben goed bezig bij het verkleinen van mijn voorraad :-). Voor volgende week hebben we op de planning staan om elke dag minstens één ding uit de vriezer op te maken. Ik weet dat daar o.a. nog reuze garnalen, hamburger broodjes en fruit in ligt, dus dat belooft weer veel goed :-). Voor nu eerst eet smakelijk bij deze linzensalade!

Frisse linzensalade

Frisse linzensalade

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram Puy linzen
  • 1 bol mozzarella
  • 150 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 100 gram rucola
  • 3 snack komkommers (in dunne plakjes)
  • dressing:
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl dadelstroop
  • 1 tl sumak
  • zwarte peper
  • snuf zeezout

Benodigdheden

  • kookpan

Instructies

  1. Kook de linzen 20 minuten in ruim kokend water (of volgens de instructies op de verpakking).
  2. Snijd intussen de groenten en maak de dressing door alle dressing ingrediënten te mengen.
  3. Scheur de mozzarella in stukken en leg samen met de komkommer, tomaat en rucola in een kom.
  4. Giet de linzen af en spoel af met koud water. Voeg de linzen toe aan de kom en maak de salade af met de dressing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *