Frisse linzensalade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Frisse linzensalade

Afgelopen week een nieuwe uitdaging: om zo veel mogelijk met restjes te koken. Onze voorraadkast, koelkast en vriezer is namelijk meer dan goed gevuld en aangezien we over niet al te lange tijd gaan verhuizen, leek het me een goed idee om die voorraad eens helemaal op te eten. In de kast stond een pot linzen en in de koelkast nog mozzarella, tomaat, rucola en komkommer. Citroen en extra vergine olijfolie is iets wat ik standaard in huis heb. Daarnaast gebruikte ik sumak van Souq die ik de Arab foodybox zat en de dadelstroop uit deze zelfde box. Conclusie: ik hoefde voor deze maaltijd helemaal niet naar de supermarkt en ik ben goed bezig bij het verkleinen van mijn voorraad :-). Voor volgende week hebben we op de planning staan om elke dag minstens één ding uit de vriezer op te maken. Ik weet dat daar o.a. nog reuze garnalen, hamburger broodjes en fruit in ligt, dus dat belooft weer veel goed :-). Voor nu eerst eet smakelijk bij deze linzensalade!

Ingrediënten

  • 100 gram
  • Puy linzen
  • 1 bol
  • mozzarella
  • 150 gram
  • cherrytomaten
  • (gehalveerd)
  • 100 gram
  • rucola
  • 3 snack
  • komkommers
  • (in dunne plakjes)
  • dressing:
  • sap van 1/2
  • citroen
  • 2 el
  • extra vergine olijfolie
  • 1 tl
  • dadelstroop
  • 1 tl
  • sumak
  • zwarte peper
  • snuf
  • zeezout

Benodigdheden

  • kookpan

Instructies

  1. Kook de linzen 20 minuten in ruim kokend water (of volgens de instructies op de verpakking).
  2. Snijd intussen de groenten en maak de dressing door alle dressing ingrediënten te mengen.
  3. Scheur de mozzarella in stukken en leg samen met de komkommer, tomaat en rucola in een kom.
  4. Giet de linzen af en spoel af met koud water. Voeg de linzen toe aan de kom en maak de salade af met de dressing.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *