Een van mijn favoriete onderdelen in Masterchef is toch wel de Mystery box challenge; de kandidaten krijgen een doos met ingrediënten, normale ingrediënten, maar ook ongewone exotische producten. Ze moeten hieruit een X aantal producten gebruiken en mogen verder enkel de 'pantry' producten gebruiken. Dit zijn hele alledaagse dingen zoals boter, eieren, melk, suiker, olie en specerijen. Nu had Jerôme ook al een aantal keer dat idee gehad, maar zijn we het nooit daadwerkelijk gaan uitvoeren. Vorige maand kwam een mede-blogger op het idee om met een aantal foodbloggers zelf zo'n Mystery box challenge op te zetten. Alle +/- 18 kandidaten stuurden een ingrediënt in en door middel van de 'random picker' werden er 6 gekozen. Aardpeer, peer, zoete aardappel, eendeborstfilet, goji bessen en linzen. Uit dit lijstje konden wij er minimaal 3 kiezen en iets koken, enkel gebruik makende van deze producten en die uit de 'pantry'.
Ik koos voor eendenborstfilet, goji-bessen en peren en maakte hiermee eendenborstfilet met een goji-bessen en perencompote
Mystery box: eendenborst met peren-goji compote
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 g peren geschild en in stukjes
- 25 g gedroogde goji-bessen
- 200 ml kokend water
- 75 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 el speculaaskruiden
- 1 eendenborstfilet
Benodigdheden
pan, snijplankInstructies
- Maak de compote door in een pan op laag vuur het water, suiker, kruiden, peer en goji-bessen te doen. Roer goed door en laat een half uur op laag vuur staan. Roer om de 5 minuten even door.
- Haal de eendenborstfilet een half uur van tevoren uit de koelkast. Snijd de vetlaag schuin in met een mes, met elke keer 1 à 2 cm ertussen. Bestrooi beide kanten met grofgemalen peper. Zet een koekepan op hoog vuur, zónder olie of boter en leg de eend met de vetkant naar beneden. Laat deze in 1 à 2 minuten dichtschroeien en doe dit ook met de andere kant. Draai nu het vuur wat lager en bak beide kanten nog eens 6 minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 586 | Calorieën uit vetten 94 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 16% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 15% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Da’s een fantastisch leuk idee die Goji bessen. Ook bij appelcompote kan dat lekker zijn. Het zijn toch de gedroogde die je hiervoor gebruikt ?
bedankt alvast om iets te laten weten, hier of via mail
groetjes
one life
http://onelifeliveit.skynetblogs.be
Bedankt voor je leuke reactie! Ik heb hier inderdaad gedroogde goji-bessen voor gebruikt. Zal dit ook nog wat duidelijker vermelden in het recept.
Groetjes,
Judith
Ik dacht het al ;-) Die nemen het vocht van de vruchten toch op. Mmmm ! Een echt goede tip, bedankt !
Die Mystery box challenges zijn ook mijn favo afleveringen, verbaas me er toch telkens weer over waarmee de kandidaten weten te komen :)
Vooral ook hoe ze zo snel zoiets creatiefs bedenken! Ik kijk dan ook uit naar de volgende serie Masterchef (Australia) :-)