Ottolenghi geïnspireerde vis met paprika-hazelnoten salsa
- voor 2 personen
Soms heb je geen inspiratie, ja, ook als foodblogger. Dan pak ik vaak wat kookboeken om me even te inspireren. Ik heb er daarbij een aantal favorieten: Donna Hay, Jamie Oliver en Ottolenghi. Dit recept is geïnspireerd op een recept van Ottolenghi en heeft een hele bijzondere smaak. Fris, maar door de geroosterde paprika tegelijkertijd zoet. Bovendien ziet het er prachtig zomers uit!
Ottolenghi geïnspireerde vis met paprika-hazelnoten salsa
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 pangafilets à 175 g
- 15 gram hazelnoten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 10 gram bieslook
- 1 teentje knoflook
- 1 biologische citroen
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 el mangoazijn (je kunt ook een witte wijnazijn als alternatief gebruiken)
- grofgemalen zwarte peper
- snufje zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de paprika in grove stukken en leg de stukken op een stuk bakpapier zo'n 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.
- Wanneer ze zijn afgekoeld haal je eventuele zwarte stukken weg en snijd je de paprika's in kleine blokjes. Hak de hazelnoten grof en meng deze, samen met grof gesneden bieslook door de paprika heen. Pers de knoflook uit, rasp de citroen en meng dit ook door de salsa. Als laatste voeg je de olie en azijn toe. Zet de salsa apart terwijl je de vis bakt.
- Kruid de vis in met wat peper en zout en bak dan in een (grill)pan gaar. Serveer met de salsa.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 396 | Calorieën uit vetten 189 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 22g, Waarvan | 33% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 17% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 14g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen