Paneer masala met slechts 4 ingrediënten!

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vandaag hebben we een heerlijk Indiaas gerecht voor jullie: paneer masala. Voor degenen die niet bekend zijn met paneer, het is een Indiase kaas gemaakt van koemelk en is een geweldige vervanger voor vlees in vegetarische gerechten. Je kunt paneer kant-en-klaar kopen in de supermarkt of het zelf maken. Gaan we samen aan de slag met deze paneer masala? Lees snel verder!

Ik was geïnspireerd om doit gerecht te maken doordat ik het laatst at bij een Indiaas restaurant. Paneer masala is een gerecht dat bestaat uit blokjes paneer in een romige, kruidige masala saus. Het is een populair gerecht in de Indiase keuken en wordt vaak geserveerd met naan of rijst. Mijn versie is een versimpelde versie met slechts 4 ingrediënten!

Masala kruidenpasta

De masala pasta is een essentieel onderdeel van dit gerecht. Het is een mengsel van geroosterde kruiden en specerijen zoals komijn, koriander, kurkuma, paprika en garam masala. Het geeft het gerecht zijn heerlijke smaak en aroma. Je kunt dit kruidenmengsel zelf maken, maar ik koos ervoor een potje tikka masala pasta uit de supermarkt te gebruiken.

Zelf paneer masala maken

Het maken van paneer masala is eigenlijk best eenvoudig. Je kunt het maken in de pan, maar nog eenvoudiger is om het in de oven te maken. Zo ben je nog minder tijd kwijt en bruint het heel egaal. Je doet de blokjes paneer met de masala kruidenpasta en de ui en paprika in een ovenbestedige schaal. Meng het geheel goed en laat de oven de rest van het werk doen.

Paneer, een goede vleesvervanger

Dit gerecht is niet alleen heerlijk, het is ook nog eens gezond. Paneer is een goede bron van eiwitten en calcium en de kruiden en specerijen in de masala pasta hebben veel gezondheidsvoordelen. Paneer is een goede vleesvervanger. Omdat het kaas is, bevat het wel koemelk. Eet je dus veganistisch of kun je niet tegen lactose? Dan is tofu een goed vervanger.

Probeer dit gerecht eens uit en je zult zien dat het niet alleen makkelijk te maken is, maar ook echt heerlijk smaakt. Serveer het met rijst of naan en geniet van de smaken van India in je eigen keuken!

Paneer masala met slechts 4 ingrediënten!

Paneer masala met slechts 4 ingrediënten!

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram paneer (Indiase kaas)
  • 3 paprika's
  • 1 rode ui
  • 2 el tikka masala kruidenpasta
  • voor erbij: gekookte rijst of naan

Benodigdheden

  • ovenbestendige schaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 C.
  2. Snijd de paneer in blokjes van circa 5 x 5 cm. Snijd de paprika en ui in dunne reepjes.
  3. Meng de paneer, groenten en de kruidenpasta en verdeel over de ovenschaal.
  4. Bak 15-20 minuten en serveer met rijst of naan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *