Pasta alla Norma
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Een lekker pasta gerecht gaat er altijd wel in, toch? De pasta alla Norma is een heel bekend pasta gerecht dat je normaal maakt met aubergine en harde ricotta ('ricotta salata'). Ik ging voor iets makkelijker en ging in plaats van voor ricotta (die je hier vaak alleen in zachte variant vindt), voor pecorino kaas, maar ook Parmezaanse kaas is een prima alternatief!
Pasta alla Norma
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 170 gram penne pasta
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 ui
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 aubergine
- 2 takjes basilicum
- 30 gram Pecorino kaas of Parmezaanse kaas (geraspt)
Benodigdheden
- koekenpan
- pasta pan
Instructies
- Kook de pasta beetgaar ('al dente')
- Snijd de aubergine in kleine blokjes.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet hier de olie in.
- Voeg de aubergine toe en bak gedurende ca. 5 minuten. Blijf goed omscheppen.
- Voeg de knoflook, oregano en de tomatenblokjes toe en bak nog eens 5 minuten.
- Voeg tot slot ricotta, Parmezaanse kaas en basilicum toe.
- Serveer de pasta met de saus er bovenop en garneer eventueel met verse kruiden en extra kaas.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 508 | Calorieën uit vetten 54 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 6g, Waarvan | 9% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 14% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Een lekkere pasta gaat er inderdaad altijd in! Goed recept :D
Dankjewel Mariska!
Ziet er erg lekker uit! Ook niet moeilijk te maken, dat is toch altijd een pluspunt :)
Altijd fijn toch, zo’n makkelijk én lekker recept :-)
Ziet er erg lekker uit. En volgens mij ook niet heel moeilijk.
Dankjewel en inderdaad, helemaal niet moeilijk :)!
Mmm buono! Ziet er goed uit Judith! J