Pasta met krokante kip, groenten en een romige saus
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Ik ben de afgelopen tijd weer flink aan het Pinteresten geslagen en kwam daar onder andere een variant op dit recept tegen: pasta met knapperige kip, groenten en een romige saus. Deze pasta zag er wat mij betreft heel erg lekker uit en kwam dus zo op het lijstje te staan om zelf eens te maken. Een basis van pasta, een romige saus (die niet te zwaar is!) lekkere groenten en natuurlijk als kers op de taart de knapperige kip.
Pasta met krokante kip, groenten en een romige saus
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 175 gram farfalle
- 200 gram champignons (in dunne plakjes gesneden)
- 200 gram tomatenblokjes (uit een pak)
- 2 paprika's (in kleine blokjes gesneden)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 1/4 tl chilivlokken
- 1 kipbouillonblokje
- 200 ml water
- 100 ml room
- 50 gram Parmezaanse kaas
- scheutje olie
- voor de kip:
- 200 gram kipfilet
- 5 el bloem
- 1 ei
- 80 gram panko (of broodkruim)
Benodigdheden
- koekenpan
- kookpan
Instructies
- Snijd de kipfilet in reepjes. Bedek de reepjes met bloem an haal ze vervolgens door het ei. Druk vervolgens de panko (broodkruim) op de kipstukjes.
- Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan.
- Bak de kipstukjes op een laag vuur goudbruin en van binnen gaar.
- Haal de kip uit de pan en giet opnieuw olie in de pan.
- Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Bak de champignonreepjes in de koekenpan met olie enkele minuten en voeg dan de paprikablokjes en tomatenblokjes toe.
- Voeg de tijm, paprikapoeder, chilivlokken en bouillonblokje toe, samen met het water.
- Giet de room erbij en schep de Parmezaanse kaas er doorheen. Laat enkele minuten opwarmen en roer dan de pasta door de saus.
- Leg de kip er weer op en dien op.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 761 | Calorieën uit vetten 289 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 32g, Waarvan | 50% | |
Verzadigde vetzuren 14g | 72% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
heb het juist gemaakt het was heel lekker , en zeker niet zwaar
Leuk dat je het recept hebt gemaakt Marc! :-)
Bedankt voor je bericht!
Heel lekker, ook de kids vonden het lekker. Denk dat het ook erg lekker is met scampi’s
Dat is ook een goed idee!