Pasta met balsamico peren
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Dagelijks reis ik met de trein naar werk. Dan komt het weleens (understatement) voor dat je vertraging hebt. Toen ik laatst een half uur moest wachten besloot ik een paar food tijdschriften te kopen. Ik ging naar huis met een Foodies inclusief bonusnummer en een Elle eten. Heerlijk om eens doorheen te bladeren en inspiratie op te doen! In Foodies magazine vond ik dit recept voor pasta met balsamico peren en gorgonzola. Voor vriendlief, die geen kaas-fan is, verving ik de gorgonzola door merguez worstjes.
Pasta met balsamico peren
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram gedroogde pasta (of 250 g verse pasta)
- 2 peren
- 75 gram gorgonzola
- 3 el balsamicoazijn
- 75 gram walnoten (grofgehakt)
- zwarte peper
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies.
- Snijd de peer in kwarten en giet een scheutje olijfolie in een koekepan. Bak hier zo'n 2 minuten de peren in. Voeg de balsamicoazijn toe en laat zo'n 2 à 3 minuten karameliseren.
- Giet de pasta af, doe terug in de pan en voeg kort de gorganzola toe zodat deze smelt.
- Serveer de pasta met gorgonzola en maak af met de peren, walnoten en een beetje zwarte peper. Besprenkel eventueel met extra balsamicoazijn.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 846 | Calorieën uit vetten 380 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 43g, Waarvan | 67% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 52% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 19g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen