Pasta met broccoli en een knapperige bite
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Eindelijk een recept om de macaroni die al zo lang in de kast staat op te maken! Vaak denk je bij macaroni aan de standaard gerechten zoals 'mac and cheese' (oftewel macaroni met kaassaus), maar je kunt er ook een heel andere, minder standaard kant mee op. Ik was blij verrast met het resultaat van deze macaroni met broccoli. De citroen en kruiden geven het was fris, terwijl de panko zorgt voor een lekkere bite. Een gerecht dat het goed doet bij zowel jong als oud!
Pasta met broccoli en een knapperige bite
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram macaroni
- 75 gram panko*
- geraspte schil van 1 citroen
- 2 el verse peterselie (fijngehakt)
- 1 kleine broccoli (gesneden in kleine roosjes)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1/4 tl chilipoeder
- 1 vegetarisch bouillonblokje opgelost in 200 ml water
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- scheutje olijfolie
- * panko is Japans broodkruim en kun je bij bijvoorbeeld Albert Heijn kopen
Benodigdheden
Instructies
- Giet in een hete koekepan een scheutje olijfolie. Voeg de panko erbij en bak dit totdat het bruin begint te worden. Blijf goed omscheppen zodat het niet aanbrandt.
- Doe de panko in een kom en doe hier de citroenrasp en de peterselie bij.
- Kook intussen de macaroni, volgens de instructies op de verpakking, 'al dente' (beetgaar).
- Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in kokend water. Haal de broccoli uit de pan en giet af met koud water.
- In dezelfde koekepan die je hebt gebruikt voor de panko giet je weer wat olijfolie. Voeg de knoflook, chilipoeder en broccoli toe en bak totdat de broccoli gaar is.
- Giet de pasta af, zet weer op een laag vuur, roer de bouillon er doorheen, samen met de broccoli en wacht totdat de pasta het water heeft opgenomen.
- Haal de pasta van het vuur en roer de kaas er doorheen. Gebruik de panko als topping.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 340 | Calorieën uit vetten 90 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 19% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen