Pasta met broccoli, spinaziesaus en garnalen

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Een heerlijk Italiaans gerecht: pasta met broccoli, garnalen en spinaziesaus. Dit gerecht is niet alleen lekker en gezond, maar ook gemakkelijk te bereiden. Je maakt het in minder dan 15 minuten en ik weet uit ervaring dat het een hit is bij het hele gezin.

Je kunt het gerecht trouwens heel gemakkelijk vegetarische of zelfs vegan maken door de garnalen te vervangen door bijvoorbeeld geroosterde kikkererwten, tofu of vegetarische balletjes.

Dit gerecht bevat een aantal ingrediënten die het zo bijzonder maken. Ten eerste is er de broccoli, een groente die rijk is aan voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine K en vezels. De broccoli wordt kort gekookt om de voedingsstoffen zoveel mogelijk te behouden.

Garnalen pasta

Daarnaast zijn er de reuzegarnalen, die het gerecht een heerlijke smaak geven. Garnalen zijn een uitstekende bron van eiwitten en laag in calorieën. Ze zijn ook een goede bron van vitamine B12, ijzer en selenium. Ik gebruik het liefste de reuzegarnalen uit de vriezer, omdat die heel veel smaak hebben.

Spinaziesaus

Een andere belangrijke component van dit gerecht is de spinaziesaus. De structuur doet denken aan een pesto. Spinazie is een superfood dat rijk is aan ijzer, vitamine A en antioxidanten. De saus wordt gemaakt met spinazie, basilicum, citroensap, olijfolie, cashewnoten, knoflook en lente-ui.

De cashewnoten geven de saus een romige textuur en een subtiele nootachtige smaak. Basilicum versterkt de smaak van de pesto en is ook nog eens rijk aan antioxidanten. Het citroensap geeft het gerecht een frisse, citrusachtige smaak en helpt ook de smaken van de andere ingrediënten in balans te brengen.

Dit gerecht is niet alleen gezond en lekker, maar ook gemakkelijk te bereiden. Je begint met het koken van de pasta en de broccoli, en terwijl deze koken, bereid je de saus. De garnalen worden gebakken in een pan met wat olijfolie en knoflook. Vervolgens meng je alle ingrediënten bij elkaar en voeg je de saus toe.

Ideale doordeweekse maaltijd

Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd of voor een speciale gelegenheid. Het is gemakkelijk te maken en zit boordevol voedingsstoffen. Echt een topper voor de hele familie. Maak hem naar je eigen smaak door te variëren met kruiden of de garnalen te vervangen door bijvoorbeeld (vega) balletjes.

Pasta met broccoli, spinaziesaus en garnalen

Pasta met broccoli, spinaziesaus en garnalen

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram verse spinazie
  • 2 bosuien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes basilicum
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 75 gram rauwe cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • snufje zout
  • 1 medium broccoli
  • 210 gram (glutenvrije) pasta (of zoveel als je zelf wil)
  • 1 tl olijfolie om in te bakken
  • 10 reuzegarnalen (uit de diepvries)

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan
  • keukenmachine met hakmes, hakmolen of staafmixer

Instructies

  1. Snijd 1 teentje knoflook fijn. Giet olijfolie in de pan en bak de garnalen samen met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in 5 minuten gaar.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Maak intussen de spinaziesaus. Hak de spinazie, 1 teentje knoflook, bosui, citroensap, olijfolie, basilicum en cashewnoten tot een pesto-achtige saus.
  5. Giet de pasta af en houd 2 el van het kookvocht achter. Voeg de pasta en het pastawater toe aan de saus en meng goed. Garneer met broccoli en garnalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *