Pasta olio e aglio met gepofte tomaatjes
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd35 minuten
Het cliché gaat ook hier weer op: hoe simpeler, hoe lekkerder. Mijn favoriete pasta is olio e aglio, oftwel olie en knoflook. Met garnalen of venusschelpen, of nog simpeler, met alleen gepofte tomaatjes en besprenkeld met verse truffel. Dit recept is heerlijk puur, vandaar dat ik je ook aanraad om hele goede extra virgine olijfolie te gebruiken. Dat proef je echt!
Pasta olio e aglio met gepofte tomaatjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd35 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 g linguine of spaghetti
- 3 teentjes knoflook
- 1 el platte peterselie fijngesneden
- 400 g cherrytomaten
- 40 g rucola
- 1 zomertruffel
- 3 el extra virgine olijfolie
- scheutje milde olijfolie
Benodigdheden
- pastapan
- ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C
- Doe de tomaten in een ovenvaste schaal en zet ze 15-20 minuten in de oven. Totdat het velletje net openscheurt.
- Pers intussen de knoflook uit en doe een klein scheutje milde olijfolie in een koekepan. Bak kort de knoflook totdat deze zacht wordt. Voeg de peterselie toe en draai het vuur uit.
- Kook de pasta al dente, beetgaar dus.
- Giet de pasta af en meng het peterselie en knoflook mengsel er doorheen. Giet extra vergine olijfolie over de pasta heen en meng weer goed.
- Leg op de borden wat rucola en serveer hier de pasta op. Rasp de truffel er overheen en garneer met de gepofte tomaten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 664 | Calorieën uit vetten 259 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 29g, Waarvan | 45% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 20% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 20g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Je hebt me geinspireerd! Bedankt voor t fijne recept. Vanavond staat er (hoop ik) n lekker bordje spaghetti voor mn neus :-)
Wat leuk om te horen. Bon appétit!
Ik zit te snuffelen op je site omdat ik je tegen kom in het blad van Poeiz. Dit wordt zeker niet de laatste keer. Er staan zoveel heerlijke dingen op. Vraagje, waar kun je goede truffel kopen, heb hier geen goede ervaring mee.Gr. Sia
Wat leuk dat je me in de Boodschappen hebt gespot :-)!
Je kunt truffels kopen bij de grotere supermarkten, maar bijvoorbeeld ook bij groothandels (Makro) of speciaalzaken.
Ik kocht de truffel voor het laatst bij de AH, maar die had niet superveel smaak helaas. Veel succes, ik hoop dat je lekkere truffels vindt :-)! Groetjes, Judith