Pasta putanesca zonder pasta
- Door Judith Pagrach
- Italiaans, Overig
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Ik hoor je denken: "huh? Hoe dan?" Nou, als je snel kijkt lijkt het net pasta, maar in werkelijkheid zijn het linten van zoete aardappel en dat is fijn. Dat betekent namelijk niet alleen dat het een glutenvrij recept is, maar ook dat het een lage Glycemische Index (GI) heeft. Een lage GI zorgt ervoor dat je geen extreme suikerpiek krijgt en dat helpt weer bij het voorkomen van onder meer diabetes. Daarnaast bevatten zoete aardappels onder meer veel vitamine C, B6, A en zitten vol vezels en caroteen. En dat laatste helpt jou weer aan een mooie huid! Het leuke is dat als je ze op de manier snijdt zoals in het recept, het net pasta lijkt. Maar in werkelijkheid is het dus een gezonder alternatief, terwijl die lekkere putanesca saus heel goed samen gat met de zoete aardappel.
Pasta putanesca zonder pasta
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 zoete aardappels
- 300 gram kipfilet
- 360 gram tomatenblokjes (uit een pak)
- 16 zwarte olijven zonder pit
- 1 el kappertjes
- 10 blaadjes verse basilicum
- 1/4 tl gerookt paprikapoeder
- 1/8 tl chilipoeder
- 1/4 tl zwarte peper
- scheutje olijfolie
- optioneel: ter garnering een handjevol amandelschaafsel
Benodigdheden
- mandoline of kaasschaaf
- scherp mes
- koekenpan
Instructies
- Schil de aardappels. Snijd vervolgens met een mandoline of kaasschaaf dunne plakjes. Leg een paar plakken op elkaar en snijd met een scherp met dunne reepjes van de plakken. Herhaal totdat je van alle aardappelplakjes reepjes hebt gemaakt.
- Verhit een pan op hoog vuur. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de kip en knoflook toe. Bak totdat de kip goudbruin is.
- Haal de kip uit de pan en leg deze in een bakje.
- Zet de pan op middelhoog vuur en voeg de tomatenblokjes, olijven, kappertjes, paprikapoeder, chilipoeder en zwarte peper toe.
- Laat dit 3 minuten koken en voeg dan de zoete aardappelreepjes toe. Blijf het geheel goed omscheppen zodat de zoete aardappel gaar wordt. Bak het geheel zo'n 10 minuten.
- Snijd intussen de basilicum fijn en bak deze, samen met de kip nog zo'n 3 minuten mee.
- Garneer met wat losse basilicumblaadjes en amandelschaafsel.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 549 | Calorieën uit vetten 248 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 28g, Waarvan | 43% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 28% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 15g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oh dit ga ik een keer maken, lijkt me heerlijk!
Hmmmm, vanavond gemaakt, was heerlijk!
Ah, wat fijn om te horen Inga :). Dankjewel voor je berichtje!
Zojuist gegeten. Echt een aanrader. Heerlijk!!
Dank je wel.