Pasta tonijn en tomaat uit de oven
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Blikjes tonijn gaan er hier 'en masse' doorheen. Het liefste die van Rio Mare, maar ik heb ook wat blikjes liggen die wat goedkoper zijn. We hebben in de voorraadkast altijd een paar blikjes liggen in allerlei variëteiten. Tonijn uit blik is namelijk mega veelzijdig. Ik maak er graag een tonijnsalade mee voor op brood bijvoorbeeld. Maar ik gebruik het ook in kikkererwtencurry of zoals vandaag een pasta.Pasta en tonijn gaan heel goed samen en al helemaal met het frisse van tomaten. Om het wat anders dan anders te maken, ging ik voor pasta met tonijn en tomaat uit de oven.
'Pasta al forno' met tonijn
Pasta uit de oven, 'pasta bake' zoals de Britten het noemen, of een 'pasta al forno', zoals de Italianen het noemen. Hoe dan ook deze pastaschotel bak je in de oven. Dat is makkelijk én lekker. Jamie Oliver diende ter inspiratie van dit gerecht. Bij hem zag ik een tonijn pasta schotel uit de oven en besloot om mijn eigen variant erop te maken. Door volkoren pasta in plaats van witte pasta te gebruiken, maak je de schotel al meteen een stuk gezonder. De volkoren pasta zorgt ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt omdat je ze ook langzamer verbrandt. Sowieso gebruiken we tegenwoordig vrijwel alleen nog maar volkoren pasta. Uiteraard kun je dit gerecht ook met witte pasta maken!
Pasta tonijn en tomaat uit de oven
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram (volkoren) penne
- 500 gram tomaten (fijngesneden)
- 2 blikjes tonijn (à 160 gram)
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/4 tl zwarte peper
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 sjalotje (fijngesneden)
- 50 gram geraspte cheddar kaas
- 2 takjes platte peterselie
- snuf zout
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- pastapan
- ovenschaal
- koekenpan
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Zorg er daarbij voor dat je ze beetgaar kookt, niet te lang dus.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en giet hier wat olie in. Fruit het sjalotje en voeg de knoflook, tomaten, oregano en peper toe. Breng op smaak met zout.
- Kook gedurende enkele minuten op laag vuur. Voeg op het einde de tonijn bij de saus en roer voorzichtig door zodat de tonijn niet te veel uit elkaar valt.
- Roer de gekookte pasta door de saus en giet het geheel in een ovenschaal. Strooi bovenop de chedaarkaas en bak gedurende 5 a 10 minuten.
- Garneer met verse peterselie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 671 | Calorieën uit vetten 139 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 24% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 30% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hallo Judith, prima recept als je ook de tonijn ergens vermeld:-)
Bedankt voor je oplettendheid, ik heb het aangepast :)
…ik mis even de tonijn in het bereidingsproces
Ik was de tonijn inderdaad helemaal vergeten ;-). Heb het inmiddels aangepast.
Nog beter met de visvrije tonyn van de Vegetarische Slager… ☺. Zo ga ik ‘m maken… lekker voor mens en (bedreigde) tonijn.
Het was heerlijk!!! Comfort food en toch gezond. We hebben er van gesmuld,dit is een blijver!!!