Pasta tonijn en tomaat uit de oven

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Blikjes tonijn gaan er hier 'en masse' doorheen. Het liefste die van Rio Mare, maar ik heb ook wat blikjes liggen die wat goedkoper zijn. We hebben in de voorraadkast altijd een paar blikjes liggen in allerlei variëteiten. Tonijn uit blik is namelijk mega veelzijdig. Ik maak er graag een tonijnsalade mee voor op brood bijvoorbeeld. Maar ik gebruik het ook in kikkererwtencurry of zoals vandaag een pasta.Pasta en tonijn gaan heel goed samen en al helemaal met het frisse van tomaten. Om het wat anders dan anders te maken, ging ik voor pasta met tonijn en tomaat uit de oven.

'Pasta al forno' met tonijn

Pasta uit de oven, 'pasta bake' zoals de Britten het noemen, of een 'pasta al forno', zoals de Italianen het noemen. Hoe dan ook deze pastaschotel bak je in de oven. Dat is makkelijk én lekker. Jamie Oliver diende ter inspiratie van dit gerecht. Bij hem zag ik een tonijn pasta schotel uit de oven en besloot om mijn eigen variant erop te maken. Door volkoren pasta in plaats van witte pasta te gebruiken, maak je de schotel al meteen een stuk gezonder. De volkoren pasta zorgt ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt omdat je ze ook langzamer verbrandt. Sowieso gebruiken we tegenwoordig vrijwel alleen nog maar volkoren pasta. Uiteraard kun je dit gerecht ook met witte pasta maken!

Pasta tonijn en tomaat uit de oven

Pasta tonijn en tomaat uit de oven

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens
Diëten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram (volkoren) penne
  • 500 gram tomaten (fijngesneden)
  • 2 blikjes tonijn (à 160 gram)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • 2 takjes platte peterselie
  • snuf zout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. pastapan
  2. ovenschaal
  3. koekenpan

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Zorg er daarbij voor dat je ze beetgaar kookt, niet te lang dus.
  2. Verwarm de oven voor op 200 C.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en giet hier wat olie in. Fruit het sjalotje en voeg de knoflook, tomaten, oregano en peper toe. Breng op smaak met zout.
  4. Kook gedurende enkele minuten op laag vuur. Voeg op het einde de tonijn bij de saus en roer voorzichtig door zodat de tonijn niet te veel uit elkaar valt.
  5. Roer de gekookte pasta door de saus en giet het geheel in een ovenschaal. Strooi bovenop de chedaarkaas en bak gedurende 5 a 10 minuten.
  6. Garneer met verse peterselie.

6 reacties op “Pasta tonijn en tomaat uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *