Pastinaakchips met truffelmayonaise
- Door Judith Pagrach
- Frans, Nederlands
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Pastinaak valt onder de noemer 'vergeten groenten', alhoewel 'ie tegenwoordig allesbehalve vergeten lijkt. Deze smakelijke groentesoort is multi-inzetbaar. Van pastinaaksoep, tot geroosterde pastinaak en puree. Maar, misschien wel onze allerlekkerste manier om pastinaak te eten is om er chips uit de oven van te maken. Het is heel eenvoudig!
Pastinaakchips uit de oven
Je snijdt de pastinaak in dunne plakjes, bestrijkt ze met olijfolie, peper en zout. Even in de oven en klaar ben je! Het meest knapperig zijn ze als je ze vrijwel meteen eet. Lekker dippen in bijvoorbeeld truffelmayonaise en het is echt smullen geblazen. Lekker als tussendoortje, bij de (kerst)borrel of als bijgerecht.
Pastinaakchips met truffelmayonaise
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram pastinaak
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- 5 el (vegan) mayonaise
- 1 tl verse geschaafde truffel
Benodigdheden
- bakkwastje
- baktray, liefste met gaatjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 C (heteluchtoven).
- Was de pastinaak, schil deze en snijd in dunne plakjes. Dit kun je doen met een scherp mes, een mandoline of kaasschaaf bijvoorbeeld.
- Leg ze op de tray en bestrijk ze met behulp van je kwastjes aan beide kanten in met olijfolie.
- Doe er wat peper en zout naar smaak overheen en laat circa 20 minuten garen of totdat ze goudbruin beginnen te kleuren en je de randen ziet opkrullen.
- Intussen kun je de truffelmayonaise maken. Rasp daarvoor de verse truffel en meng dit door de mayonaise. Serveer de pastinaakchips met de truffelmayonaise.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 312 | Calorieën uit vetten 161 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 18g, Waarvan | 28% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 14% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen