Pastinaakchips met truffelmayonaise

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pastinaak valt onder de noemer 'vergeten groenten', alhoewel 'ie tegenwoordig allesbehalve vergeten lijkt. Deze smakelijke groentesoort is multi-inzetbaar. Van pastinaaksoep, tot geroosterde pastinaak en puree. Maar, misschien wel onze allerlekkerste manier om pastinaak te eten is om er chips uit de oven van te maken. Het is heel eenvoudig!

Pastinaakchips uit de oven

Je snijdt de pastinaak in dunne plakjes, bestrijkt ze met olijfolie, peper en zout. Even in de oven en klaar ben je! Het meest knapperig zijn ze als je ze vrijwel meteen eet. Lekker dippen in bijvoorbeeld truffelmayonaise en het is echt smullen geblazen. Lekker als tussendoortje, bij de (kerst)borrel of als bijgerecht.

Pastinaakchips met truffelmayonaise

Pastinaakchips met truffelmayonaise

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram pastinaak
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 5 el (vegan) mayonaise
  • 1 tl verse geschaafde truffel

Benodigdheden

  • bakkwastje
  • baktray, liefste met gaatjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 C (heteluchtoven).
  2. Was de pastinaak, schil deze en snijd in dunne plakjes. Dit kun je doen met een scherp mes, een mandoline of kaasschaaf bijvoorbeeld.
  3. Leg ze op de tray en bestrijk ze met behulp van je kwastjes aan beide kanten in met olijfolie.
  4. Doe er wat peper en zout naar smaak overheen en laat circa 20 minuten garen of totdat ze goudbruin beginnen te kleuren en je de randen ziet opkrullen.
  5. Intussen kun je de truffelmayonaise maken. Rasp daarvoor de verse truffel en meng dit door de mayonaise. Serveer de pastinaakchips met de truffelmayonaise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *