Perentaart met noten
- voor 12 personen
- Totale benodigde tijd45 minuten
Peren zijn een van mijn favoriete fruitsoorten, ze zijn gewoon zo veelzijdig! Ze zijn lekker in een (havermout)ontbijtje, lekker als tussendoortje, in een salade, in een cake en in een taart. Peren en noten zijn een beproefde combinatie. Zo maakte ik al eerder een amandel-perencake, nog steeds een van mijn favorieten. Maar wel echt heel anders dan deze taart. De taart heeft een blind gebakken bodem, een heerlijk zachte frangipane vulling en een topping van peren, karamel en walnoten. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
Perentaart met noten
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- Bodem
- 85 gram roomboter (koud)
- 1 ei
- snufje zout
- 175 gram tarwebloem
- 1 el koud water
- Vulling
- 100 gram amandelmeel
- 75 gram kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 2 eieren
- 50 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- Topping
- 2 peren (geschild en in plakjes gesneden)
- 50 gram roomboter
- 50 gram kristalsuiker
- 50 gram golden syrup
- 1 handje gepelde halve walnoten
Benodigdheden
- keukenmachine (optioneel)
- sauspan
- ingevet bakblik (23 cm diameter)
- deegroller
- bakpapier
- bakbonen (of droge witte rijst)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Meng in de keukenmachine (of met je vingertoppen) de ingrediënten voor de bodem tot een geheel. Maak er een bal van en verpak in plasticfolie. Leg 15 minuten in de koelkast.
- Bestuif je werkblad met bloem (of gebruik een siliconen mat) en rol het deeg uit totdat deze een paar mm dik is en groot genoeg om je bakblik te bedekken.
- Bedek het bakblik met deeg en druk goed aan. Zorg dat de zijkanten ook goed bedekt zijn.
- Leg bakpapier op het deeg en verdeel de bakbonen er overheen.
- Bak 12 minuten op 180 C.
- Haal de bakbonen eruit en bak nog 5 minuten, totdat de bodem licht begint te verkleuren.
- Maak de vulling door het vanillestokje door midden te snijden en uit te schrapen. Meng de binnenkant van het vanillestokje met de suiker, boter, amandelmeel en eieren tot een gladde massa (bij voorkeur in de keukenmachine).
- Schenk deze vulling op de taartbodem en verdeel de plakjes peer erover heen. Bak dit geheel zo'n 10 minuten.
- Maak intussen de karamel: zet een sauspan op middelhoog vuur en doe hier boter, suiker en golden syrup in. Wacht totdat het begint te borrelen en haal dan van het fornuis af.
- Haal de taart uit de oven, verdeel de walnoten erover en schenk de karamel er overheen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 314 | Calorieën uit vetten 169 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 19g, Waarvan | 30% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 43% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ohh, lijkt me heerlijk! Deze ga ik binnenkort maken :D
Wat leuk om te horen, Joyce :-)
Er staat 50 ge boter bij de ingrediënten voor de vulling maar ik zie die nergens in het recept staan. Ik heb het nu niet in de vulling gedaan, hopelijk heb ik de goede keuze gemaakt! (En walnoten vergeten want die heb ik ook niet gezien bij ingrediënten :/
Hi Eva, dank voor je oplettendheid, ik ga er naar kijken. Was de taart lekker?