Pistache ijs maken met maar 3 ingrediënten

  • voor 8 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Ga naar recept

Ben je op zoek naar een verfrissende en heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken? Zoek niet verder! Dit recept voor pistache-ijs is niet alleen super romig en perfect van structuur, maar je hebt er ook maar drie eenvoudige ingrediënten voor nodig. Of je nu een ervaren thuiskok bent of net begint met bakken, dit recept is voor iedereen toegankelijk. Het beste van alles is dat je het ijs kunt maken met of zonder een ijsmachine, wat het nog eenvoudiger maakt om van deze heerlijke lekkernij te genieten.

Pistache-ijs is een echte klassieker die geliefd is om zijn rijke, nootachtige smaak en romige textuur. Het is een perfecte manier om jezelf te verwennen op een warme dag of als een speciale traktatie na een diner. De combinatie van de romige kokosmelk met de zoetheid van gecondenseerde melk en de rijke smaak van pistachepasta zorgt voor een onweerstaanbare smaakervaring. Dit ijs is niet alleen heerlijk, maar ook een geweldige manier om indruk te maken op vrienden en familie.

Bovendien is het maken van pistache-ijs een leuke activiteit die je samen met je kinderen kunt doen. Laat ze helpen met het mengen van de ingrediënten of het roeren van het ijs terwijl het in de vriezer staat. Het is een geweldige manier om quality time door te brengen en samen iets lekkers te creëren.

Dus, waar wacht je nog op? Laten we aan de slag gaan en dit heerlijke, zelfgemaakte pistache-ijs maken. Je zult versteld staan van hoe eenvoudig het is en hoe snel je kunt genieten van deze romige traktatie! 🍦

Hier vind je al mijn ijsrecepten

Pistache ijs maken met maar 3 ingrediënten

Pistache ijs maken met maar 3 ingrediënten

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 g pistachepasta (ik gebruikte gezoete pistachepasta)
  • 300 g gecondenseerde (kokos)melk
  • 600 ml volvette kokosmelk
  • Optioneel: een handje grof gehakte geroosterde pistachenoten

Benodigdheden

  • ijsmachine (optioneel)

Instructies

  1. Meng de ingrediënten: Doe de pistachepasta, gecondenseerde melk en kokosmelk in een kom. Gebruik een staafmixer om alles goed te mengen tot een glad geheel. Dit zorgt ervoor dat de smaken zich goed vermengen en het ijs een mooie, egale kleur krijgt.
  2. IJs maken met een ijsachine: Giet het mengsel in je ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant. Binnen een mum van tijd heb je heerlijk romig pistache-ijs.
  3. IJs maken zonder ijsmachine: Giet het mengsel in een glazen bak met deksel. Zet de bak in de vriezer en roer het ijs elke 2-4 uur goed door met een vork. Dit helpt om ijskristallen te breken en zorgt voor een romige textuur.
  4. Optionele topping: Voeg vlak voor het serveren een handje grof gehakte geroosterde pistachenoten toe voor extra smaak en textuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *