Pistache kruidnoten
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Hoe kun je een kruidnoot nou nog vernieuwen? En moet je dat wel willen? Ik maakte kruidnoten met een vleugje pistache, want pistache is een vibe š.
En ja, dat is echt lekker. Gemalen pistachenootjes in het deeg en voor de liefhebbers om het af te maken een laagje chocolade met gemalen pistachenoten rondom.
Je kunt die laag ook achterwege laten, dan heb je alsnog de subtiele pistachesmaak in de kruidnoot zelf. Als alternatief kun je de kruidnootjes dippen in (witte) chocolade. Ben je helemaal in Sinterklaas sferen?
Maak ook eens klassieke kruidnoten, taaitaai poppetjes, gevulde speculaas, kruidnoten rotsjes of een van onze anders Sinterklaas recepten.
Pistache
Pistache is de hype van het moment. Onder andere door de 'viral Dubai reep'. Pistachenoten zijn bovendien erg lekker en gezond. Zo bevatten ze veel eiwitten en vitamines. Hun mooie groene kleur is een eyecatcher. En die subtiele groene kleur zie je dan ook terug in de kruidnoten. Nog leuker dus om de kruidnoten te dippen in grof gehakte pistachenoten.
Pistache kruidnoten
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediƫnten zijn slechts indicatief
Ingrediƫnten
- 100 g gemalen pistache noten
- 100 g volkoren meel
- 75 g witte tarwebloem
- 115 g donkerbruine basterdsuiker
- 10 g bakpoeder
- 2 el koek- en speculaaskruiden
- Snufje zout
- 125 g (plantaardige of room-)boter
- 2 el melk naar keuze
Benodigdheden
- bakplaat
Instructies
- Meng met een keukenmachine of je vingertoppen tot een deeg.
- Vorm er 100 - 150 balletjes van en leg die op een bakplaat. Houd er voldoende ruimte tussen want ze lopen wat uit.
- Bak 20 minuten op 160 C. Laat ze daarna goed afkoelen op een draadrek.
- Als ze afgekoeld zijn kun je ze onderdompelen in gesmolten chocolade en daarna gemalen pistachenoten.
- Laat ze dan weer goed uitharden op een draadrek. Bewaar de kruidnoten in een weckpot of afgesloten bakje.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieƫn | Calorieƫn uit vetten | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten g, Waarvan | ||
Verzadigde vetzuren g | ||
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen