Pistache kruidnoten

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hoe kun je een kruidnoot nou nog vernieuwen? En moet je dat wel willen? Ik maakte kruidnoten met een vleugje pistache, want pistache is een vibe šŸ˜Ž.
En ja, dat is echt lekker. Gemalen pistachenootjes in het deeg en voor de liefhebbers om het af te maken een laagje chocolade met gemalen pistachenoten rondom.

Je kunt die laag ook achterwege laten, dan heb je alsnog de subtiele pistachesmaak in de kruidnoot zelf. Als alternatief kun je de kruidnootjes dippen in (witte) chocolade. Ben je helemaal in Sinterklaas sferen?

Maak ook eens klassieke kruidnoten, taaitaai poppetjes, gevulde speculaas, kruidnoten rotsjes of een van onze anders Sinterklaas recepten.

Pistache

Pistache is de hype van het moment. Onder andere door de 'viral Dubai reep'. Pistachenoten zijn bovendien erg lekker en gezond. Zo bevatten ze veel eiwitten en vitamines. Hun mooie groene kleur is een eyecatcher. En die subtiele groene kleur zie je dan ook terug in de kruidnoten. Nog leuker dus om de kruidnoten te dippen in grof gehakte pistachenoten.

Pistache kruidnoten

Pistache kruidnoten

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediƫnten zijn slechts indicatief

Ingrediƫnten

  • 100 g gemalen pistache noten
  • 100 g volkoren meel
  • 75 g witte tarwebloem
  • 115 g donkerbruine basterdsuiker
  • 10 g bakpoeder
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 125 g (plantaardige of room-)boter
  • 2 el melk naar keuze

Benodigdheden

  • bakplaat

Instructies

  1. Meng met een keukenmachine of je vingertoppen tot een deeg.
  2. Vorm er 100 - 150 balletjes van en leg die op een bakplaat. Houd er voldoende ruimte tussen want ze lopen wat uit.
  3. Bak 20 minuten op 160 C. Laat ze daarna goed afkoelen op een draadrek.
  4. Als ze afgekoeld zijn kun je ze onderdompelen in gesmolten chocolade en daarna gemalen pistachenoten.
  5. Laat ze dan weer goed uitharden op een draadrek. Bewaar de kruidnoten in een weckpot of afgesloten bakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *