Quick & easy: Aziatische runderburgers

  • voor 8 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Een aantal jaren geleden zag ik een vergelijkbaar recept op tv. Sinds die tijd hebben we deze runderburgers met een Aziatische twist al vaak gegeten. Het zijn smaakvolle burgers, makkelijk te maken en anders dan anders. Met slechts 4 ingrediënten maak je ze. Lekker met noodles, fijngesneden groenten en sojasaus of met brood.

Zwarte bonensaus is een heel Chinees ingrediënt, bestaande uit gefermenteerde zwarte bonen en kun je bij vrijwel elke toko kopen. Zwarte bonensaus blijft heel lang goed. Met zo'n fles kun je dus lang doen.

Quick & easy: Aziatische runderburgers

Quick & easy: Aziatische runderburgers

Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 el zwarte bonensaus
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el acacia honing
  • scheutje arachideolie (pindaolie)

Benodigdheden

  1. Meng de zwarte bonensaus met het gehakt en verdeel in 8 gelijke porties.
  2. Maak er balletjes van en druk deze plat. Het is belangrijk dat je de balletjes goed aandrukt zodat ze in de pan niet uit elkaar vallen.
  3. Doe een scheutje olie in een koekepan en leg de burgers erin. Keer de burgers om en besmeer ze met de honing. Wanneer de burgers aan beide kanten bruin zijn, strooi je de sesamzaadjes eroverheen en bak je ze nog 1 minuut.

Instructies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *