Ratatouille recept uit de oven
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
Zin in een lekker groente bijgerecht? Probeer eens een ratatouille, je wellicht bekend van de gelijknamige Disneyfilm. Deze mooie en lekkere schotel is een typisch Frans gerecht dat op verschillende manieren kan worden klaargemaakt.
Dit is een van mijn favoriete recepten uit de oven. Dat is niet alleen lekker, maar ook makkelijk. De oven doet al het werk!
We waaieren de plakjes groenten mooi uit en wisselen dat af. Zo krijg je ook nog eens een heel mooi gerecht.
Ratatouille maken doe je zo
Ratatouille is een gerecht met gestoofde groenten. Je kunt de groenten gebruiken die je zelf lekker vindt. Vaak worden aubergine en courgette gebruikt en daarnaast bijvoorbeeld tomaat. Ook groene paprika en rode paprika worden weleens gebruikt.
Voor ratatouille uit de oven heb je naast de groenten een grote ovenschaal nodig. Of, nog beter: een ovenvaste koekenpan. Ik heb een gietijzeren koekenpan die op het fornuis kan en in de oven. Ideaal voor zulk soort gerechten.
Ratatouille: origineel recept
Dit recept, ratatouille oven, wijkt een beetje af van het origineel. Wij gebruiken voor onze variant courgette en tomaat, maar je kunt ook aubergine toevoegen.
Een klassieke Franse ratatouille wordt vaak in de zomer gegeten. Gevuld met zomergroenten en geurige provençaalse kruiden. Een gemakkelijk ovengerecht, veelzijdig, en zelfs diepvriesvriendelijk.
Ratatouille recept uit de oven
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 3 trostomaten
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl gedroogde tijm
- 1/2 tl gedroogde basilicum
- 1/2 tl oregano
- peper en zout
- optioneel: Parmezaanse kaas
Benodigdheden
- ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 C (hetelucht).
- Pers het teentje knoflook uit.
- Snijd alle groenten in dunne plakjes. Meng in een kom de olie, knoflook en de kruiden. Voeg de groenten toe en schud even door.
- Leg de groenten (liefst om en om) in de ovenschaal. Als je Parmezaanse kaas wil gebruiken kun je dit er nu overheen strooien.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten. Door de vocht in de courgette en de tomaat wordt het een beetje gestoofd terwijl het bakt en krijg je de klassieke ratatouille structuur.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 74 | Calorieën uit vetten 30 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 4g, Waarvan | 6% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 3% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen