Ratatouille recept uit de oven

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zin in een lekker groente bijgerecht? Probeer eens een ratatouille. Deze mooie en lekkere schotel is een typisch Frans gerecht die op verschillende manieren kan worden klaargemaakt. Dit recept is er een uit de oven. Dat is niet alleen lekker, maar ook makkelijk. De oven doet al het werk! Door dat we de plakjes groenten mooi uitwaaieren en afwisselen, krijg je ook nog eens een heel mooi gerecht.

Ratatouille maken doe je zo

Ratatouille is een gerecht met gestoofde groenten. Je kunt de groenten gebruiken die je zelf lekker vindt. Vaak worden aubergine en courgette gebruikt en daarnaast bijvoorbeeld tomaat. Ook groene paprika en rode paprika worden weleens gebruikt. Wij gebruiken voor onze variant courgette en tomaat, maar je kunt ook aubergine toevoegen.

Je hebt naast de groenten een grote ovenschaal nodig, of, nog beter: een ovenvaste koekenpan. Ik heb een gietijzeren koekenpan die op het fornuis kan en in de oven. Ideaal voor zulk soort gerechten.

Ratatouille recept uit de oven

Ratatouille recept uit de oven

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 3 trostomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl oregano
  • peper en zout
  • optioneel: Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 C (hetelucht).
  2. Pers het teentje knoflook uit.
  3. Snijd alle groenten in dunne plakjes. Meng in een kom de olie, knoflook en de kruiden. Voeg de groenten toe en schud even door.
  4. Leg de groenten (liefst om en om) in de ovenschaal. Als je Parmezaanse kaas wil gebruiken kun je dit er nu overheen strooien.
  5. Zet de ovenschaal in de oven en bak 20 minuten. Door de vocht in de courgette en de tomaat wordt het een beetje gestoofd terwijl het bakt en krijg je de klassieke ratatouille structuur.
Ga je ook aan de slag met deze topper uit de Franse keuken? Laat het weten in de comments of op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *