Ravioli Rosso
- Door Jerome de Groot
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd9 minuten
- Kooktijd6 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Ik heb soms momenten in de keuken dat ik denk: "Wat moeten we vandaag nou weer eten". Gelukkig helpt Judith mij meestal een eind op weg, maar stond er laatst alleen voor. Al zoekende door de koelkast kwam ik veelal rood gekleurde groenten tegen; dit Ravioli Rosso recept was geboren! Super snel te maken, gezond, lekker spicy en het ziet er ook nog eens goed uit!
Ravioli Rosso
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd9 minuten
- Kooktijd6 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram verse ravioli rosso (voor dit recept kant-en-klaar)
- 1 rode paprika
- 10 cherry tomaten
- 3 roma tomaten
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- Parmezaanse kaas
- olijfolie om te bakken
- 4 blaadjes basicilum
Benodigdheden
- pastapan (kookpan)
- koekenpan
- knoflookpers
Instructies
- Vul de pastapan met voldoende water en breng aan de kook.
- Was en snijd de groenten; de cherry tomaten in helften, de roma tomaten + rode paprika in kleine blokjes en de basilicum + rode peper met zaadjes fijngehakt (bovenkant weggooien). Schil het teentje knoflook.
- Doe de verse pasta in de pastapan en kook zoals aangegeven op de verpakking.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Doe een beetje olijfolie (geen extra vergine) in de pan en doe de groenten (zonder de knoflook en basilicum) erbij. Laat een paar minuten (minuut of 4) doorbakken.
- Pers het teentje knoflook uit in de koekenpan. Bak deze voor een minuut mee en zet daarna het vuur uit onder beide pannen.
- Giet de pasta af (of haal het vergiet uit de pan) en verdeel over de borden. Top af met de groenten en strooi wat geraspte kaas over het gerecht. Voor degenen die geen kaas willen kan dit weggelaten worden. Enjoy!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 534 | Calorieën uit vetten 150 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 17g, Waarvan | 26% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 34% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen