Oma’s recepten: goulash

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd4 uur
  • Totale benodigde tijd4 uur en 10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Na een tijdje van afwezigheid is 'ie weer terug: de rubriek 'recepten van oma'. Op Facebook vroeg ik jullie of deze rubriek moest terugkomen en al snel werd het antwoord me wel duidelijk. Het recept voor advocaat van Esther's oma is één van de best gelezen recepten van vorig jaar en ik hoop ook dit jaar weer veel lekkere en leuke oma recepten met jullie te kunnen delen. Ik wil ook vooral jullie uitnodigen om jouw recept naar me te sturen! Heeft of had jouw oma een lekker recept? Stuur het me toe en ik ga het maken, fotograferen en op het blog zetten.

Vandaag gaan we voor goulash van Jerôme's oma. Van zijn oma zagen jullie al eerder de bavarois voorbij komen. Nu dus een goulash. Goulash is een Hongaarse stoofpot met paprika(poeder) en met dit recept bleek al dat er heel veel verschillende manieren zijn om het te maken. Wat ik leuk en origineel aan dit recept vind, is dat het met witte wijn wordt gemaakt. Heel even was ik in de verleiding: "zal ik het vervangen door rode wijn?" Maar nee, ik wilde het recept zo veel mogelijk intact laten. Dus uiteindelijk is de enige verandering die ik heb gemaakt dat ik er geen gerookt spek in heb gedaan, maar in plaats daarvan het paprikapoeder vervangen door gerookt paprikapoeder om alsnog de rooksmaak te krijgen.

In dit recept zaten verder geen paprika's. Ik heb dus los wat paprika's in de oven geroosterd en deze daarna schoongemaakt. Je kunt namelijk als je de paprika's heet in de oven roostert, heel gemakkelijk het schilletje er vanaf trekken. Snijd ze daarna in plakjes en serveer met de goulash. Het lekkerste vind ik de goulash met aardappelpuree!

Oma’s recepten: goulash

Oma’s recepten: goulash

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd4 uur
  • Totale benodigde tijd4 uur en 10 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 kilo runder riblappen (in blokjes van ca. 5 x 5 cm. gesneden)
  • 1 el bloem
  • klontje roomboter
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree (à 70 gram)
  • 200 ml witte wijn
  • 300 ml water
  • scheuje room
  • snuf zout

Benodigdheden

  1. braadpan (grote pan met een dikke bodem)

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur.
  2. Smelt de boter en fruit de ui en de knoflook.
  3. Voeg het bloem en vlees toe en braad het vlees aan zodat het van buiten bruin is.
  4. Blus af met witte wijn en voeg vervolgens paprikapoeder, zout en tomatenpuree toe.
  5. Giet het water en de room erbij en draai het vuur laag zodra het begint te koken. Laat op laag vuur ca. 4 uur sudderen. Check af en toe of er nog genoeg vocht bij zit. Het lijkt alsof de room gaat schiften, maar uiteindelijk trekt dit helemaal bij!
  6. De goulash is klaar als het vlees lekker mals is en je een hele dikke saus hebt.
  7. Serveer de goulash met bijvoorbeeld aardappelpuree en gegrilde paprika!
Maakte jouw oma ook weleens goulash? En hoe maakte zij dit?

3 reacties op “Oma’s recepten: goulash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *