Rijst noodles met kip en lekker veel groenten

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Dit recept is heel losjes geïnspireerd op de Thaise pad thai. De rijst noodles zijn lekker licht en hebben een fijne structuur. Eten jullie ook weleens rijst noodles? Ik vind het een lekker alternatief voor noodles of rijst, als je eens wat anders wilt. Bij grotere supermarkten kun je rijst noodles kopen en uiteraard bij Aziatische supermarkten.

Rijst noodles met kip en lekker veel groenten

Rijst noodles met kip en lekker veel groenten

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram rijst noodles
  • 300 gram kipfilet (in blokjes)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 el ketjap manis
  • 1 bosui (in dunne ringen)
  • 1 prei (in dunne ringen)
  • 1 rode peper (in dunne ringen)
  • 1 paprika (in dunne ringen)
  • 2 eieren
  • scheutje olie (pindaolie- zonnebloemolie of kokosolie bijvoorbeeld)
  • optioneel: handje cashewnoten ter garnering

Benodigdheden

  1. wok

Instructies

  1. Week de rijst noodles volgens de instructies op de verpakking. Gier vervolgens af en zet de noodles apart.
  2. Verhit de wok en giet de olie erin. Voeg de kip, knoflook en ketjap toe en bak totdat de kip goudbruin en gaar is.
  3. Voeg vervolgens de paprika, prei en peper toe en bak deze enkele minuten mee.
  4. Voeg nu de noodles toe en roerbak een minuut. Breek de eieren boven de wok en roer door de noodles heen. Blijf omscheppen totdat het ei helemaal gaar is. Tot slot voeg de je bosui toe en kun je het gerecht serveren. Garneer eventueel met cashewnoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *