Roergebakken bloemkool
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
Ik moet zeggen dat ik niet wist dat bloemkool zo lekker kon zijn! Ik ben gewoon gekookte bloemkool gewend, hooguit met een sausje, maar deze roergebakken bloemkool is zo anders! Deze bloemkool zit boordevol smaak en heeft een lekkere, knapperige structuur. Lekker als bijgerecht, bij een AVG'tje 2.0!
Roergebakken bloemkool
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl za'atar (Midden-Oosters specerijenmengsel
- 1/4 tl zwarte peper
- snufje zout
- 1 bosui
- scheutje arachidolie
Benodigdheden
Instructies
- Snijd de onder bladeren en de onderkant van de bloemkool af. Snijd van wat je overhebt kleine roosjes.
- Zet een pan kokend water op het vuur en kook de bloemkool 5 minuten. Spoel af met koud water.
- Snijd de sjalotjes fijn. Zet een wok op hoog vuur en doe er een scheutje olie bij. Voeg de sjalotjes toe, laat 1 minuut bakken en voeg dan de bloemkool toe. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg samen met de kruiden toe. Snijd de bosui helemaal fijn en wok deze nog 2 minuten mee.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 107 | Calorieën uit vetten 33 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 4g, Waarvan | 6% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 3% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen