Sajoer boontjes
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Een tijdje terug konden jullie via Facebook meedoen aan een winactie en gaf ik 2 keer het boek 'Indisch koken - tasty happiness' weg. Zelf kreeg ik ook een exemplaar waarover je binnenkort meer zult lezen. Een van de recepten waar mijn ook meteen op viel waren de sajoer boontjes. Een bekend gerecht waarvoor ook vaak een pakje wordt gebruikt. En dat hoeft helemaal niet! Vandaag zul je zien dat je heel gemakkelijk zelf ook sajoer boontjes kunt maken, helemaal van 'scratch', zonder pakjes en zakjes!
Sajoer boontjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- voor de boemboe:
- 1 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 tl ketoembar
- 1 el arachideolie
- voor de sajoer:
- 400 gram sperziebonen
- 1 el arachideolie
- 200 ml kokend water
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 200 ml kokosmelk
- 1 tl sambal (ik gebruikte sambal oelek maar het recept vraagt eigenlijk om sambal goreng)
Benodigdheden
- vijzel (heb je die niet? Je kunt ook een staafmixer, blender of hakmolen gebruiken)
- koekenpan
Instructies
- Snij de ui, knoflook en gember fijn en doe ze in de vijzel (of zie benodigdheden). Voeg ketoembar en olie toe en meng tot een gladde pasta.
- Was de boontjes en maak deze schoon door de onder- en bovenkant weg te snijden en eventuele harde draadjes er af te trekken.
- Zet de pan op hoog vuur en voeg de boemboe toe. Bak deze enkele minuten, totdat deze begint te verkleuren. Zorg dat de ui en knoflook niet verbranden!
- Meng het bouillonblokje door het water en voeg dit mengsel, samen met kokosmelk en sambal toe aan de boemboe. Laat dit enkele minuten op laag vuur doorpruttelen. Voeg de bonen toe en kook in circa 7 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 229 | Calorieën uit vetten 146 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 17g, Waarvan | 27% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 52% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen