Sajoer boontjes

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een tijdje terug konden jullie via Facebook meedoen aan een winactie en gaf ik 2 keer het boek 'Indisch koken - tasty happiness' weg. Zelf kreeg ik ook een exemplaar waarover je binnenkort meer zult lezen. Een van de recepten waar mijn ook meteen op viel waren de sajoer boontjes. Een bekend gerecht waarvoor ook vaak een pakje wordt gebruikt. En dat hoeft helemaal niet! Vandaag zul je zien dat je heel gemakkelijk zelf ook sajoer boontjes kunt maken, helemaal van 'scratch', zonder pakjes en zakjes!

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de boemboe:
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 tl ketoembar
  • 1 el arachideolie
  • voor de sajoer:
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 el arachideolie
  • 200 ml kokend water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl sambal (ik gebruikte sambal oelek maar het recept vraagt eigenlijk om sambal goreng)

Benodigdheden

  • vijzel (heb je die niet? Je kunt ook een staafmixer, blender of hakmolen gebruiken)
  • koekenpan

Instructies

  1. Snij de ui, knoflook en gember fijn en doe ze in de vijzel (of zie benodigdheden). Voeg ketoembar en olie toe en meng tot een gladde pasta.
  2. Was de boontjes en maak deze schoon door de onder- en bovenkant weg te snijden en eventuele harde draadjes er af te trekken.
  3. Zet de pan op hoog vuur en voeg de boemboe toe. Bak deze enkele minuten, totdat deze begint te verkleuren. Zorg dat de ui en knoflook niet verbranden!
  4. Meng het bouillonblokje door het water en voeg dit mengsel, samen met kokosmelk en sambal toe aan de boemboe. Laat dit enkele minuten op laag vuur doorpruttelen. Voeg de bonen toe en kook in circa 7 minuten gaar.
Uit: Indisch koken - tasty happiness, Image Books, 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *