Snelle bami bowl met mango

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Bami in een snel en eigentijds jasje! Deze bami bowl is super kleurrijk, bevat veel groenten én is in minder dan een kwartier klaar. Ideaal dus als je weinig tijd hebt en toch wat lekkers op tafel wil zetten. Ik gebruikte voor dit recept Honig fijne mie nestjes. Deze zijn in 5 minuten klaar, dus dat was helemaal perfect voor dit recept. De Honig bami speciaal kruidenpasta zorgt voor die lekkere bami smaak, maar dan dus snel :-).

Prei, wortel en ei

Prei, wortel en ei zijn natuurlijk klassieke bami ingrediënten, dus die mochten niet missen. Al verrassende, tropische touch voegde ik er mango en edamame boontjes aan toe. De mango geeft het een zoetje en dat smaakt er fantastisch bij!

Bami bowl toppen

Omdat ik de peen al julienne gesneden kocht en de edamame boontjes ook al klaar zijn, hoef je vrij weinig te doen. De prei snijden, bakken. Omelet maken en natuurlijk even de mie koken. Vervolgens breng je de noodles op smaak met de kruidenpasta en is het tijd op te gaan toppen. Wat mij betreft is dit altijd het leukste. Of nouja, het eten is natuurlijk het leukste, haha! Als je wil zien hoe ik deze bowl precies maak, kun je dat terugvinden op het Instagram kanaal van Eatertainment. Voor meer recepten kun je kijken op Eatertainment.nl.

Snelle bami bowl met mango

Snelle bami bowl met mango

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 mie nestjes Honig Fijne Mie
  • 1 zakje Honig kruidenpasta bami speciaal
  • 200 gram sojabonen (edamame bonen)
  • 75 gram peen julienne (1/2 zakje)
  • 1 prei
  • 3 eieren
  • 100 gram mango (vers of uit de vriezer)
  • Optionele garnering: rode peper koriander zwarte sesamzaadjes

Benodigdheden

Instructies

  1. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de mie nestjes toe en kook 5 minuten.
  2. Snijd intussen de prei in dunne ringen en kluts de eieren. Giet een theelepel olie in de koekenpan en fruit de prei.
  3. Giet de mie af en spoel dan de mie af met koud water.
  4. Giet de eieren bij de prei en doe de deksel op de pan. Draai het vuur laag en bak totdat het ei gestold is.
  5. Voeg de kuidenpasta toe en roer goed door zodat de mie goed bedekt is.
  6. Verdeel de mie over de kommen en ga nu verder met je toppings. Leg de wortel, sojabonen en de mango op de noodles. Maak af met de omeletreepjes en eventueel ter garnering koriander, rode peper en/of zwarte sesamzaadjes.
Advertorial - i.s.m Eatertainment & Honig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *