Soba noodle bowl met teriyaki zalm

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze noodle bowl met zalm wil je maken! Makkelijk, snel, boordevol smaak en een hit bij jong en oud. De soba noodles hebben we heerlijk op smaak gebracht. Tel daar de overheerlijke teriyaki zalm en wat groenten bij op en je hebt een succesnummer te pakken

Soba noodles

Deze gezonde en lekkere bowl maak je in slechts 20 minuten klaar. Als basis gebruikte ik de soba noodles van Hakubaku. Soba noodles zijn gemaakt van boekweit- en tarwemeel.

Door de boekweit hebben ze een donkerdere kleur en een lekkere bite. Je kunt ze warm serveren. Of doe zoals ik, en serveer ze lauwwarm als salade.

Hakubaku is een Australisch merk met allerlei biologische noodles (ook wel noedels in het Nederlands) geïnspireerd op de Japanse keuken. Naast soba noodles hebben ze ook ramen en bijvoorbeeld udon noodles. De noodles zijn onder andere bij Albert Heijn en bij de meeste toko's verkrijgbaar (bijv. Amazing Oriental).

Noodles met zalm teriyaki

Teriyaki zalm is al jaren een succes hier thuis en ik maak het dan ook geregeld. Mijn moeder maakte het vroeger altijd al en geïnspireerd daarop ontwikkelde ik mijn eigen variant. Wat ik altijd doe, is het marineren in een ovenvast schaaltje, even laten intrekken en vervolgens kan ik het bakje gewoon in de oven zetten

Even laten intrekken en vervolgens kan ik het bakje gewoon in de oven zetten. Lekker snel en makkelijk! Ondertussen kun je de noodles en de broccoli koken. Noodles afspoelen, dressing eroverheen en je kunt de bowls gaan samenstellen.

Aziatische dressing

De dressing is een mix van gember, limoen, sojasaus, sesamolie en maple syrup voor een gebalanceerde smaak. Je kunt de maple syrup eventueel ook vervangen door bruine suiker. De limoen geeft net dat zuurtje wat je wil. Perfect!

Zet deze bowl ook in slechts 20 minuten op tafel! Heerlijke op smaak gebrachte noedels met zalm. Yum! Laat je me in de comments weten wat je er van vond?

Soba noodle bowl met teriyaki zalm

Soba noodle bowl met teriyaki zalm

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 270 g Hakubaku biologische soba noodles (1 pakje)
  • 300 g zalm
  • 1 broccoli
  • 1/2 komkommer
  • 3 bosuien
  • Teriyaki marinade:
  • 4 el sojasaus
  • 1 el neutrale olie
  • 1 tl kokosbloesemsuiker (of bruine suiker)
  • 1 tl gember (geraspt)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl maizena + 1 el koud water
  • Dressing:
  • Sap van 2 limoenen
  • 1 tl geraspte gember
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl maple syrup

Benodigdheden

  • kookpan
  • staafmixer of hakmolen (optioneel)
  • ovenschaaltje (circa 20 x 15 centimeter)

Instructies

  1. Meng de maizena met koud water totdat deze goed is opgelost. Meng nu met alle andere ingrediënten voor de marinade. Je kunt om het helemaal glad te maken ook een staafmixer of hakmolen gebruiken.
  2. Snijd de zalm in blokjes van circa 2 x 2 centimeter. Leg de zalm in een ovenvaste schaal en giet hier de marinade bij. Laat minimaal 10 minuten intrekken. Hoe langer hoe beter!
  3. Verwarm de oven voor op 170 C. Bak de zalmblokjes in circa 10 minuten gaar. Kook intussen de noedels in 4 minuten gaar. Spoel af met koud water. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in 5 minuten gaar. Spoel af met koud water.
  4. Snijd de komkommer in schijfjes en de bosui in ringetjes.
  5. Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Giet de dressing over de noodles en meng goed door.
  6. Verdeel de noedels over de kommen. Leg hier de zalm en broccoli bovenop. Maak af met komkommer en bosui.
Advertorial - i.s.m. Hakubaku 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *