Soba noodles met groenten en zalm

  • voor 2 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Soba noodles met groenten en zalm

De perks van het zijn van een foodblogger, soms krijg je hele leuke dingen opgestuurd. Zo kreeg ik vorige week een mooi glutenvrij pakket met o.a. de glutenvrije soba noodles van King Soba. Het leuke is dat ik ze in maar liefst 5 smaken kreeg, o.a. pompoen-gember en deze zoete aardappel-boekweit noodles die ik voor dit recept gebruikte. Ik maakte er een lekkere volle soba noodle bowl mee met veel verschillende groentes, een fijne Japanse dressing en wilde zalm. Soba noodles zijn dunne noodles die worden gemaakt met boekweitmeel. In dit geval dus compleet glutenvrij, maar let op, want niet alle soba noodles zijn glutenvrij. Verder is het leuke aan deze bowl dat je er weinig werk aan hebt, omdat veel van de groenten al voorgesneden is. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om ze zelf te snijden, maar ach, gemak dient de mens zal ik maar zeggen ;-).

Ingrediënten

  • 200 gram
  • soba noodles
  • 100 gram
  • gesneden boerenkool
  • 150 gram
  • shiitake paddenstoelen
  • (in dunne plakjes gesneden)
  • 100 gram
  • peen julienne
  • 150 gram
  • wakame zeewier
  • dressing:
  • 1 tl
  • verse gember (fijngesneden)
  • 1 rode
  • peper
  • (fijngesneden)
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1 el
  • miso pasta
  • 1 el
  • tamari
  • (of gebruik sojasaus - dat is dan meestal echter niet glutenvrij)
  • 1 tl
  • sesamolie
  • verder nodig:
  • 4
  • bosuien
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 150 gram
  • gerookte wilde zalm

Benodigdheden

  • kookpan
  • 2 middelgrote kommen
  • koekenpan

Instructies

  1. Kook de soba noodles volgens de instructies op de pan en spoel goed af met koud water.
  2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze enkele minuten, totdat ze beginnen te kleuren. Voeg de boerenkool toe en bak circa 5 minuten.
  3. Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing te mengen.
  4. Verdeel de soba noodles over de 2 kommen. Verdeel de peen, zeewier, boerenkool en paddenstoelen over de noodles.
  5. Snijd de zalm in grove stukken en verdeel over de 2 kommen. Maak af met de dressing en bosui ringetjes.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *