Zoete aardappel paprika soep

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Zoete aardappel paprika soep

Door een soep te maken van geroosterde groenten in plaats van gekookte groenten, krijgt deze zo veel meer smaak. Het is echt de moeite waard om dit eens te proberen! De paprika en de zoete aardappel complementeren elkaar mooi en zorgen voor een lichtzoete soep. Het gerookt paprikapoeder en de knoflook zorgen voor wat pit. Een perfect soepje om samen met een salade of broodje te eten als diner, maar ook als voorafje of natuurlijk als lunch.

Ingrediënten

  • 1 grote
  • zoete aardappel
  • 1 gele
  • paprika
  • 1 rode
  • paprika
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (in de schil)
  • 1 tl
  • tijm
  • 1 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • 1 el
  • olijfolie
  • 1/8 tl
  • zwarte peper
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 1/2 liter
  • kokend water

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • kookpan
  • staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 210 C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in grove blokken. Snijd ook de paprika's in grove blokken.
  3. Leg de groenten samen met de knoflooktenen op de bakplaat en besprenkel met olie, tijm, zwarte peper en paprikapoeder.
  4. Rooster gedurende 20 minuten.
  5. Breng een pan water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  6. Haal de groenten uit de oven en haal de schil van de knoflookteen. Voeg de inhoud bij de bouillon. Ontdoe de paprika's van hun vel en voeg deze, samen met de zoete aardappel toe aan de soep.
  7. Pureer met een staafmixer.
8 mensen willen het maken
6 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *