Zoete aardappel paprika soep

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Door een soep te maken van geroosterde groenten in plaats van gekookte groenten, krijgt deze zo veel meer smaak. Het is echt de moeite waard om dit eens te proberen! De paprika en de zoete aardappel complementeren elkaar mooi en zorgen voor een lichtzoete soep. Het gerookt paprikapoeder en de knoflook zorgen voor wat pit. Een perfect soepje om samen met een salade of broodje te eten als diner, maar ook als voorafje of natuurlijk als lunch.

Zoete aardappel paprika soep

Zoete aardappel paprika soep

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook (in de schil)
  • 1 tl tijm
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 1/2 liter kokend water

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • kookpan
  • staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 210 C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in grove blokken. Snijd ook de paprika's in grove blokken.
  3. Leg de groenten samen met de knoflooktenen op de bakplaat en besprenkel met olie, tijm, zwarte peper en paprikapoeder.
  4. Rooster gedurende 20 minuten.
  5. Breng een pan water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  6. Haal de groenten uit de oven en haal de schil van de knoflookteen. Voeg de inhoud bij de bouillon. Ontdoe de paprika's van hun vel en voeg deze, samen met de zoete aardappel toe aan de soep.
  7. Pureer met een staafmixer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.